Τα κεφτεδάκια είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων και παραμένει πρώτο στις προτιμήσεις μας σε πάρτι και τραπέζια. Από τα πιο παραδοσιακά κεφτεδάκια, αυτά της γιαγιάς, μέχρι και τα πιο «εκσυγχρονισμένα», αυτά των σεφ, τα κεφτεδάκια ήταν, είναι και θα είναι το νούμερο ένα φαγητό όσα χρόνια και αν περάσουν.
Όμως επειδή οι καιροί αλλάζουν, οι διατροφικές συνήθειες εξελίσσονται και οι καιροί επιτάσσουν να δοκιμάζουμε και αυτό το κάτι, το διαφορετικό, έτσι και εγώ θα σας παραθέσω μία υπέροχη συνταγή που ανακάλυψα στο διαδίκτυο από τον σεφ Έκτορα Μποτρίνι, η οποία λέγεται: «Κεφτεδάκια με μορταδέλα και ξηρούς καρπούς».
Και αν σας φαίνεται δελεαστικό από τον τίτλο…που να τα δοκιμάσετε κιόλας.
Υλικά
- 120 γρ. Μορταδέλα
- 30 γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο τριμμένο
- 2 κ.σ. πούδρα αμυγδάλου
- 40 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 αυγό
- 20 γρ. milner τυρί τριμμένο
- 15 γρ. ασπράδι αυγού
- 3 κ.σ. σουσάμι
- 250 ml καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε την πούδρα από τα φιστίκια μαζί με το ασπράδι και το milner μέχρι να γίνει μία κρέμα. Περνάμε τη μορταδέλα στο μίξερ μαζί με την πούδρα αμυγδάλου και το κεφαλοτύρι και τα ανακατεύουμε μαζί με το αυγό. Κάνουμε με το πρώτο μείγμα 5 μικρά μπαλάκια σαν φουντούκι και από πάνω βάζουμε το άλλο μείγμα με τη μορταδέλα και τα πλάθουμε μπάλες. Τα περνάμε από το σουσάμι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.