Γρήγορο σουφλέ παστίτσιο

Ξέρω ότι όσες διαβάσατε τον τίτλο το μυαλό σας κατευθείαν πήγε σε δύο δύσκολα και ιδιαίτερα χρονοβόρα φαγητά που δεν είναι άλλα από το σουφλέ και το παστίτσιο.

Πως θα σας φαινόταν όμως αν σας παρουσίαζα μία συνταγή που συνδυάζει δύο πολύ αγαπημένα μας φαγητά σε ένα και ο χρόνος εκτέλεσης της είναι μόνο πέντε λεπτά;;

Και όμως η Αργυρώ το έκανε πράξη και μας παρουσιάζει μία πολύ εύκολη συνταγή για το πιο νόστιμο σουφλέ παστίτσιο που έχετε φάει ποτέ..

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 καρότο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. Σκόρδο
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • λίγος μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ. κοφτό μακαρόνι
  • 250 γρ. Φέτα
  • 250 γρ. Γραβιέρα
  • 1 κεσές γιαούρτι
  • 6 αβγά
  • 6 φλ. Γάλα
  • 2 φλ. Νερό
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά. Προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 6 λεπτά. Σβήνουμε με κονιάκ. Προσθέτουμε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και τέλος, ρίχνουμε λίγο μαϊντανό.

Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα αβγά, τα χτυπάμε και προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη, τη γραβιέρα, το γιαούρτι, το γάλα, το νερό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι (πάντα άβραστο! Γι’ αυτό, βάζουμε το γάλα με το νερό στο ταψί, έτσι ώστε να βράσει σωστά το ζυμαρικό, κατά τη διάρκεια του ψησίματος). Προσθέτουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C στις αντιστάσεις, (στην κάτω σχάρα) ή στους 170 βαθμούς στον αέρα (στη μεσαία σχάρα). Ψήνουμε για 40′.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15′ να ροδίσει. Αν θέλετε, πασπαλίζετε με λίγο κεφαλοτύρι την επιφάνεια στα τελευταία λεπτά ψησίματος.

Αφήστε το παστίτσιο να σταθεί για 10′ -15′ στον πάγκο και απολαύστε το ζεστό και λαχταριστό.

You May Also Like