Το γιαούρτι που θα αγαπήσεις με μήλα και μπαχαρικά!

Το βράδυ τρώμε light! Και τρώμε κάτι ελαφρύ όχι μόνο επειδή πλησιάζει το Καλοκαίρι αλλά και για να κοιμηθούμε καλύτερα!

Και τι πιο νόστιμο απ’ το γιαούρτι; Εντάξει, “κλέψαμε” λίγο και βάλαμε μήλα και μπαχαρικά! Δηλαδή, όχι εμείς αλλά ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει αυτές τις καταπληκτικές και νόστιμες ιδέες!

Υλικά

  • 450 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 5 κ.σ. μέλι
  • ½ κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. κουρκουμά
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κόκκινα μήλα
  • 50 γρ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χωρίς το κέλυφος, χοντροκομμένα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, 2 κ.σ. μέλι, το θυμάρι, τον κουρκουμά, 1 κ.σ. βασιλικό, 1 κ.σ. δυόσμο και το αλάτι.
  • Κόβουμε τα μήλα στη μέση και αφαιρούμε τον πυρήνα.
  • Στην συνέχεια τα κόβουμε σε ωραίες λεπτές φέτες (0,5 εκ).
  • Χωρίζουμε το μείγμα με το γιαούρτι σε 4 πιάτα.
  • Από πάνω βάζουμε, σε κάθε πιάτο, το ¼ από τα μήλα μας.
  • Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι, πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς και τα υπόλοιπα μυρωδικά!

Και καλή μας όρεξη!

You May Also Like