Πως να κάνεις πιο νόστιμη τη σαλάτα σου

Οι σαλάτες είναι από μόνες τους άκρως θρεπτικές, έχουν λίγες θερμίδες και συνοδεύουν τέλεια κάθε πιάτο μας.. Είτε πιο απλές όπως η χωριάτικη, είτε πιο σύνθετες όπως του σεφ, ξέρουν κάθε φορά να κερδίζουν τις εντυπώσεις..

Παρ όλα αυτά πολλοί και πολλές στο άκουσμα της σαλάτας νιώθουμε μια δυσχέρεια καθώς μπορεί να τη θεωρούμε άνοστη και άγευστη. Όλα αυτά όμως μέχρι τώρα, αφού στο παρόν άρθρο θα σας δείξω κάποια μυστικά για να κάνετε τη σαλάτα σας πιο νόστιμη.

Καρυκεύουμε τα λαχανικά

Ο σκοπός μας δεν είναι να κάνουμε τη σαλάτα μας πολύ αλμυρή, αλλά με μια πρέζα αλάτι να ενδυναμώσουμε τη φυσική γεύση των χόρτων και των λαχανικών μας.

Ανακατεύουμε φρέσκα μυρωδικά με τα λαχανικά

Αυτός θα γίνει ο αγαπημένος σας τρόπος για να χρησιμοποιείται τα φρέσκα μυρωδικά, που βρίσκονται στο ψυγείο. Όταν μιλάμε για φρέσκα λαχανικά, σκεφτείτε τα αρώματα από μαϊντανό, βασιλικό, κόλιανδρο, μέντα και εστραγκόν.

Επιλέγουμε προϊόντα εποχής

Βασική αρχή μας για να φτιάξουμε μία σαλάτα θα πρέπει να είναι η επιλογή υλικών εποχής, που είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή. Για το χειμώνα, προτιμάμε υλικά όπως λαχανάκια Βρυξελλών, κουνουπίδι, κολοκύθα, κ.λπ. Το καλοκαίρι επιλέγουμε τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες και τα φρέσκα μούρα.

Δεν επιλέγουμε μόνο λαχανικά με φύλλα

Για τη σαλάτα μας υπάρχουν πάρα πολλά λαχανικά εκτός από αυτά που έχουμε συνηθίσει (μαρούλι, λάχανο, ντομάτα κ.λπ.). Καλό είναι να ψάξουμε και για άλλα λαχανικά όπως μπρόκολο, κολοκύθα, παντζάρια κτλ.

Ψήνουμε για το κάτι παραπάνω

Η σαλάτα δεν χρειάζεται να αποτελείται μόνο από ωμά λαχανικά. Τα ψητά λαχανικά δίνουν μια διαφορετική διάσταση στη σαλάτα μας.

maxresdefault

Δε ξεχνάμε τη δύναμη των πρωτεϊνών 

Κρέας, ψάρι και αβγά είναι μια σταθερή επιλογή, αλλά μη ξεχνάμε τα φασόλια, τα καρύδια και την κινόα, για να ενισχύσουμε τη σαλάτα μας.

Προσθέτουμε μερικά απολαυστικά λιπαρά

Υλικά όπως το αβοκάντο, η φέτα, το κατσικίσιο τυρί και το τραγανό μπέικον, όχι μόνο είναι πεντανόστιμα, αλλά θα κρατήσουν το στομάχι σας γεμάτο και δε θα πεινάτε μετά από λίγη ώρα.

Ετοιμάζουμε ζεστό dressing

Η τελευταία, αλλά ουσιαστική πινελιά, είναι να ζεστάνουμε το dressing μας στο φούρνο μικροκυμάτων, προτού το ρίξουμε πάνω στη σαλάτα. Η κάθε είδους vinaigrette και ειδικά αν έχουμε μείγμα από ψητά λαχανικά στη σαλάτα μας είναι ιδανική επιλογή.

You May Also Like