Τρελαίνονται μικροί και μεγάλοι… και όσο περνούν τα χρόνια ..βρίσκουμε την pizza σε απίστευτους συνδυασμούς γεύσεων.. Η αλήθεια είναι όμως ότι όσο πιο ωραία είναι τόσο και πιο παχυντική… Για παράδειγμα μόλις ένα κομμάτι pizza μαργαρίτα έχει περίπου 300 θερμίδες.. Πάμε να μάθουμε και κάποια άλλα πράγματα που πιθανώς δεν γνωρίζαμε για την αγαπημένη μας pizza.
Το 1522 όταν ήρθαν οι ντομάτες στην Ευρώπη από το Περού, θεωρήθηκαν δηλητηριώδεις, έτσι πρώτοι οι φτωχοί Ναπολιτάνοι τις δοκίμασαν σε σάλτσα πάνω στην πίτσα.
Στην Αυστραλία, η πίτσα Χαβάη με ζαμπόν και ανανά, κατέχει το 20% των συνολικών πωλήσεων πίτσας .
Η μεγαλύτερη ορθογώνια πίτσα είχε μήκος 200 μέτρα, κατασκευάστηκε στη Βιτσέντσα της Ιταλίας και χρησιμοποιήθηκαν 1 τόνος αλεύρι, 300 κιλά τομάτες, 200 κιλά μοτσαρέλα, 10 κιλά μανιτάρια και 60 κιλά ζαμπόν.
Στη Βραζιλία, συγκεκριμένα στο Σάο Πάολο ήταν οι πρώτοι που έφτιαξαν πίτσα με σοκολάτα και μπανάνα. Η πίτσα είναι τόσο σημαντική για την οικονομία της πόλης, που ονόμασαν τη 10η Ιουλίου μέρα της Πίτσας, μια γιορτή γεμάτη λάμψη και πολλές νέες συνταγές.
Στην Αργεντινή, οι πίτσες δεν έχουν παραπάνω από 2 υλικά.
Η μεγαλύτερη στρογγυλή πίτσα που ψήθηκε ποτέ είχε διάμετρο 37,4 μέτρα.
Το παγκόσμιο ρεκόρ σε κατανάλωση πίτσας το έχει ένας Ρουμάνος, ο Cristian Dumitru, ο οποίος έφαγε τόσα κιλά πίτσα όσο το βάρος του.
ΥΓ. Τα μυστικά μιας υγιεινής πίτσας
Ελένη ♥♥