To limoncello εδώ και πολλές πολλές δεκαετίες είναι το απαραίτητο κέρασμα σ΄όλα τα σπίτια του Σορέντο και της ευρύτερης περιοχής της Νάπολης.
Πρόκειται για ένα λικέρ άμεσης σχεδόν κατανάλωσης γιατί δεν περιέχει συντηρητικά. Πρέπει να πίνεται φρέσκο(οι καλοί παραγωγοί αναγράφουν στη φιάλη την ημερομηνία εμφιάλωσης) έτσι ώστε το φρούτο να διατηρεί τα αρώματα και τη γεύση του. Στο εμπόριο κυκλοφορούν δεκάδες limoncello, όμως κανένα δε συγκρίνεται με το σπιτικό…
Τώρα που το καλοκαιράκι φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει τι καλύτερο να απολαύσουμε ένα παγωμένο σπιτικό λιμοντσέλο έξω στο μπαλκόνι, με μόνη μας συντροφιά ένα καλό βιβλίο; Μάλλον δεν υπάρχει.. Ή τι πιο ιδανικό από το να το απολαύσουμε μετά από την κατανάλωση ενός γεύματος με θαλασσινά, προκειμένου να «απαλλαγούμε» από τη γεύση του ψαριού;
Για αυτούς λοιπόν τους λόγους και για ακόμα περισσότερους, σας βρήκα μια υπέροχη συνταγή για σπιτικό λιμοντσέλο και σας την παρουσιάζω..
Υλικά
- 10 λεμόνια
- 1 λίτρο βότκα
- 500 γραμ. Ζάχαρη
- 500 ml νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα λεμόνια, αφαιρούμε μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα. Σε ένα μπουκάλι προσθέτουμε τη βότκα μαζί με τις φλούδες, το κλείνουμε καλά και το αφήνουμε για 10 ημέρες.
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Από την ώρα που θα βράσει, συνεχίζουμε και βράζουμε για 5 λεπτά. Όταν περάσουν οι 10 μέρες σουρώνουμε τη βότκα αφαιρώντας τη φλούδα, προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε. Ισομοιράζουμε σε 2 μπουκάλια το αφήνουε για άλλες 10 μέρες και το απολαμβάνουμε παγωμένο.