Υπάρχουν μερικά φρούτα και λαχανικά που τα τρώμε με τη φλούδα γιατί έτσι έχουμε συνηθίσει. Κι άλλα που αν δεν τα καθαρίσουμε σχολαστικά, δεν μπορούμε να τα απολαύσουμε. Εκτός, όμως, από το τι είναι πιο γευστικό και όχι (αυτό είναι προσωπικό γούστο του καθενός), ποια φρούτα και λαχανικά μπορούμε να τα τρώμε άφοβα με τη φλούδα;
Αρχικά, πρέπει να γνωρίζεις πως η φλούδα που εσύ επιλέγεις έτσι απλά να την πετάς, είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα κι αντιοξειδωτικά. Ναι, η φλούδα! Κι εσύ μάλλον, τόσο καιρό πετάς το καλύτερο και πιο θρεπτικό κομμάτι.
Ποια φρούτα και λαχανικά μπορείς (και πρέπει) να καταναλώνεις με τη φλούδα;
Μήλο
Αν είσαι από αυτούς που βαριούνται να το καθαρίσουν, καλά κάνεις. Η φλούδα στα μήλα έχει πηκτίνη. Τι είναι πάλι αυτό θα μου πεις. Σε βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου και μειώνει την κακή χοληστερόλη. Παράλληλα, σε κρατά πιο φουσκωμένο!
Καρότο
Αν το πλύνεις καλά, πρέπει να το φας με τη φλούδα, καθώς η φλούδα του είναι πλούσια σε ενώσεις που σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα!
Πατάτες
Και ποιος δεν εκνευρίζεται όταν καθαρίζει πατάτες; Ε λοιπόν, κακώς το κάνεις. Η φλούδα στην πατάτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, σίδηρος και φυλλικό οξύ!
Αγγούρια
Το αγγούρι είναι πολύ γευστικό και με τη φλούδα του, η οποία είναι πλούσια σε ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, βιταμίνη Α και βιταμίνη Κ και κάλιο. Όλα αυτά στη φλούδα του και…νερό στο εσωτερικό του.