Όλοι έχουμε μια συσκευασία με τορτίγιες στο ντουλάπι μας. Είναι μια εναλλακτική για το γεύμα που θα πάρουμε μαζί μας στη δουλειά ή εύκολη λύση για ένα ελαφρύ βραδινό. Βέβαια η γέμιση που χρησιμοποιούμε για τις τορτίγιες είναι αρκετά γνώριμη σε γεύση για εμάς: ντομάτα, αγγούρι, τυρί, αλλαντικά. Τα ίδια υλικά που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε και σε ένα τοστ.
Σήμερα, λοιπόν, θα σας γεμίσω για μια γέμιση με πιο ιδιαίτερα υλικά που έχουμε όλοι στο ψυγείο μας αλλά ίσως να μην έχουμε σκεφτεί ποτέ να τα συνδυάσουμε και να τα χρησιμοποιήσουμε για να δώσουμε μια γεύση διαφορετική στις τορτίγιες μας.
Αρχικά ετοιμάστε 3 μπολ. Στο ένα τοποθετείστε ένα φλιτζάνι αλεύρι με λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι, στο δεύτερο 2 αυγά που έχετε χτυπήσει με ένα σύρμα και στο άλλο ένα φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη. Στη συνέχεια κόψτε δύο αβοκάντο σε μέτρια κομμάτια και βουτήξτε τα πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά προκειμένου να γίνει το σωστό πανάρισμα. Τοποθετείστε τα σε ένα ταψί και ψήστε στους 250 οC για 25 λεπτά.
Όσο θα ψήνονται τα κομμάτια αβοκάντο προετοιμάστε τα υπόλοιπα υλικά. Σε ένα βαθύ πιάτο τοποθετείστε ένα φλιτζάνι γιαούρτι, μια σκελίδα σκόρδο τριμμένη, αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα και 3 κ.σ. λεμόνι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέστε λίγο από το μίγμα σε ένα μπόλ που έχετε ήδη τριμμένο καρότο και τριμμένο λάχανο λευκό και κόκκινο και ανακατέψτε καλά μεταξύ τους. Προσθέστε λίγο από το μίγμα αυτό στις τορτίγιες, 2-3 κομμάτια αβοκάντο, ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά και τέλος λίγη σος γιαουρτιού.
Εύκολα και γρήγορα, λοιπόν, μπορείτε να φτιάξετε τις πιο νόστιμες και ιδιαίτερες γευστικά τορτίγιες που δε θα βαρεθείτε ποτέ. Αν, λοιπόν, θες κι εσύ να πειραματιστείς στην κουζίνα τώρα ξέρεις πώς να κάνεις την αρχή.
Καλή όρεξη!
Ευθαλία Χρήστου