Από τα πιο ελαφριά γλυκά και πολύ δροσιστικό για τώρα το καλοκαίρι… Το ξέρουμε βέβαια με την μορφή λευκής κρέμας… Σήμερα θα δοκιμάσουμε μια διαφορετική εκδοχή.. που θα ξετρελάνει τους λάτρεις της σοκολάτας…
Υλικά
1 φακελάκι Κουβερτούρα σε σταγόνες
150 ml κρέμα γάλακτος
40 γρ. (2 κουτ. σούπας) ζάχαρη
3 φύλλα Ζελατίνη
Εκτέλεση
Βάζετε τη ζελατίνη να μαλακώσει σε λίγο κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, προσθέτετε την κουβερτούρα και τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αφήνετε στη φωτιά μέχρι το μίγμα να πάρει βράση και το αποσύρετε.
Προσθέτετε τη ζελατίνη στραγγισμένη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
Μοιράζετε το μίγμα σε μικρά μπολάκια και τη βάζετε στο ψυγείο για 2 έως 3 ώρες. Σερβίρετε αν θέλετε και με σιρόπι Σοκολάτας.
Ελένη ♥♥