Εύγεστη μανιταρόσουπα με εύκολη συνταγή!

Γράφει η Πέννυ Αδάμου.

Πρόσφατα έψαχνα να βρω τι ζεστή σούπα θα μπορούσα να φτιάξω, όχι όμως κοτόσουπα ή ψαρόσουπα.

Κατέληξα λοιπόν στην μανιταρόσουπα, η οποία είναι εύγεστη, έχει πρωτεΐνες αλλά και βιταμίνες που μας είναι απαραίτητες.

Υπάρχουν πολλές συνταγές που μπορείς να δοκιμάσεις, κάποιες εξ αυτών είναι πιο παχυντικές και κάποιες όχι.

Εσύ θα διαλέξεις μια χωρίς κρέμα γάλακτος, ή με κρέμα με χαμηλά λιπαρά.

Πάμε να δούμε την ιδανικότερη για εσένα.

Υλικά:

8 μανιτάρια (4 λευκά μεγάλα)

1 μεγάλο πράσο 

1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι αλεύρι

1 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα.

2 ποτήρια νερό 

1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι για σερβίρισμα

Αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, τζίντζερ σε σκόνη

Εκτέλεση:

Κόβεις σε ροδέλες το πράσο και σε ακανόνιστα κομμάτια τα μανιτάρια, αφού τα ξεφλουδίσεις, με τα χέρια σου.

Σοτάρεις σε υψηλή θερμοκρασία πρώτα πράσο για λίγο και προσθέτεις μανιτάρια, μετά από λίγο χαμηλώνεις λίγο και συνεχίζεις σοτάρισμα προσθέτωντας αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά και τζίντζερ σε σκόνη.

Ρίχνεις αλεύρι μέσα στο νερό ή στο ζωμό κι αφού διαλυθεί το προσθέτεις στη κατσαρόλα.

Συνεχίζεις με ξύλινη κουτάλα ανακάτεμα, χαμηλώνοντας την θερμοκρασία. Βάζεις καπάκι και αφήνεις σκεπασμένο για δέκα λεπτά.

Ρίχνεις γάλα και ανακατεύεις. Χαμηλώνεις και άλλο τη φωτιά και σκεπάζεις.

Το αφήνεις ακόμα δέκα λεπτά. Συνολικά πρέπει να βράζει για μισή ώρα.

Αφού δοκιμάσεις αν έχουν βράσει τα μανιτάρια, σερβίρεις με μια κουταλιά γιαούρτι και σπιτικά κρουτόν.

Καλή απόλαυση!

You May Also Like