Τα πιο εύκολα τυροπιτάκια

Άλλη μια εβδομάδα, άλλη μια νέα συνταγή! Ανοίγει ο καιρός και σας έχω το πιο νόστιμο σνακ για κάθε στιγμή! Είναι σούπερ σας λέω!

Τρελό τσιμπολόγημα ανά πάσα στιγμή…! Ελληνιστί τα καλύτερα και πιο εύκολα τυροπιτάκια που έχετε δοκιμάσει, με τη φέτα μέσα στη ζύμη! Τα σκέφτηκα σήμερα, τα σκάρωσα σε πολύ λίγο και σκίζουν από γεύση, αλλά και από εμφάνιση! Σίγουρα θα έχετε όλα τα υλικά στο σπίτι, οπότε δοκιμάστε τα τώρα κιόλας!

Είναι πολύ αφράτα και δεν κάνουν θόρυβο όταν τα τρώτε!

Έτσι μπορείτε να τα μασουλάτε και στη μέση της νύχτας, χωρίς να σας πάρει χαμπάρι ούτε κουνούπι! Απ’ την άλλη τυλίξτε τα σε αλουμινόχαρτο και βγείτε να τα μασουλήσετε έξω και να απολαύσετε τον ανοιξιάτικο καιρό!

Εκτός κι αν έχετε καλέσει φίλους στο σπίτι για κρασάκι, μπύρα ή και πορτοκαλάδα μπλε στο τσακίρ κέφι!

It’s up to you!

unnamed (1)

Υλικά για 30 κομμάτια:

-1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

-1 και 1/2 κούπα χυμός πορτοκαλιού, φρέσκος

-1/2 κούπα σπορέλαιο

-1 κ.γλ. αλάτι

-1/2 κ.γλ. ρίγανη

-πιπέρι

-200 γρ. φέτα τριμμένη στο χέρι

σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε μέσα το χυμό πορτοκαλιού και το σπορέλαιο. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ρίγανη και το πιπέρι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη. Αν κολλάει λίγο δε μας απασχολεί. Προσθέτουμε τη φέτα που έχουμε τρίψει με το χέρι και πλάθουμε μέχρι να πάει παντού σε όλη τη ζύμη.  Βρέχουμε τα χέρια μας, πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και βουτάμε το καθένα σε ένα μπολάκι με σουσάμι, να πάει παντού. Αραδιάζουμε τις μπουκίτσες μας σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C, για περίπου 30′, μέχρι οι μπουκίτσες με φέτα να ροδίσουν καλά! Έτοιμες!

unnamed (2)

Νίκη Παππά

food blogger  http://voutyromelo.blogspot.gr/

 

You May Also Like