Τρεις τροφές για γερή μνήμη

Υπάρχουν φορές που νιώθουμε ότι η μνήμη μας, μας εγκαταλείπει. Ξεχνάμε γενέθλια, ξεχνάμε γιορτές ενώ το άγχος, η κούραση αλλά και η μη ισορροπημένη διατροφή μας κάνουν να ξεχνάμε μέχρι και τις καθημερινές μας υποχρεώσεις, με όποιες αρνητικές συνέπειες και αν συνεπάγεται αυτό.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να καταφεύγουμε σε εμπορικά σκευάσματα με απώτερο στόχο την ενίσχυση της μνήμης μας, που όμως πολλές φορές δε φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ δεν είμαστε και τόσο σίγουρες για τα συστατικά τους.

Υπάρχουν όμως κάποιες τροφές που όχι μόνο έχουν σίγουρα αποτελέσματα αλλά είναι και υγιεινές για τον οργανισμό μας..και το μόνο που χρειάζεται είναι να πεταχτούμε μέχρι το μανάβικο της γειτονιάς μας..

Σπανάκι

Το σπανάκι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ, μια θρεπτική ουσία που προστατεύει από το Αλτσχάιμερ και την απώλεια μνήμης που σχετίζεται με την ηλικία. Αρκεί, μισό φλιτζάνι μαγειρεμένο σπανάκι, για να καλυφθούν τα δύο τρίτα της ημερήσιας ανάγκης μας σε φυλλικό οξύ.

Κρεμμύδι

Τα κόκκινα κρεμμύδια περιέχουν ανθοκυάνη και κερσετίνη που βοηθάνε τη μνήμη.

Μελιτζάνα

Η μελιτζάνα είναι μια εξαιρετική πηγή ανθοκυάνης, ενώ περιέχει νασουνίνη, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα λιπίδια στις μεμβράνες των κυττάρων του εγκεφάλου.

You May Also Like