Αυτά είναι τα σημάδια ότι ζεις σε μια τοξική οικογένεια!

Εκτός από τους τοξικούς ανθρώπους που μπορεί να συναναστρέφεσαι, που ίσως κάποιοι ήταν φίλοι σου ή σύντροφοι σου, ίσως έχεις μεγαλώσει ή μεγαλώνεις σε μια τοξική οικογένεια.

Τα όρια είναι λεπτά και δεν είναι εύκολο να το διακρίνεις καθώς πολλές φορές δεν θέλεις ή δε μπορείς να το δεις. Ποια είναι τα σημάδια ότι έχεις μεγαλώσει σε μια τοξική οικογένεια;;

Υπάρχει ζήλια και ανταγωνισμός

sxesi

Μέσα στην ίδια μου την οικογένεια; Κι όμως. Υπάρχουν μαμάδες που ζηλεύουν τη ζωή πο7 κάνει η κόρη τους για παράδειγμα, καθώς ίσως να μην είχε καταφέρει στη δική της ζωή να κάνει μερικά πράγματα ή ίσως σε ανταγωνίζεται. Ναι, υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις.

Αντιδρούν υπερβολικά
Ήταν ΟΚ αν σου φώναζε ο μπαμπάς σου όταν ήσουν 9 ετών και έκανες μια ζημιά, αλλά αν συνεχίζει να αντιδρά υπερβολικά, να θυμώνει και γενικά οι αντιδράσεις τους να είναι too much, τότε κάτι δεν πηγαίνει καλά.

Images that show what it feels like to suffer from mental illness. Bringing the inside to the outside.

Δεν σέβονται τα όρια σου

Έχεις κι εσύ τα προσωπικά σου όρια, ειδικά όταν μεγαλώνεις κι έχεις πάρει πια το δρόμο σου. Αν αυτά τα καταπατούν τότε, οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να έχουν τον τελευταίο λόγο και γίνονται χειριστικοί.

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *