Άνετη και με τακούνια!

Τακούνια… Το πάθος των περισσότερων γυναικών, τα λατρεύουμε, μας κάνουν να δείχνουμε πιο θηλυκές και κομψές, κάνουν αυτόματα ένα απλό και καθημερινό ντύσιμο πιο εντυπωσιακό!

Όσο κι αν τα αγαπάμε όμως, πολλές φορές μας κάνουν να νιώθουμε άβολα όταν περπατάμε αλλά και να υποφέρουμε από αφόρητο πόνο μετά από κάποια ώρα.

Ας δούμε μερικά κόλπα που σίγουρα θα μας ανακουφίσουν και θα κάνουν τα ψηλά τακούνια πολύ πιο ανώδυνα…

Οι εξελιγμένοι κι εξειδικευμένοι πλέον πάτοι μπορούν να βοηθήσουν κατά πολύ το περπάτημα. Η χρήση ορθοπεδικών πάτων που είναι σχεδιασμένοι αποκλειστικά για τακούνια ευκολύνουν τη σωστή προσαρμογή του ποδιού στο παπούτσι και προσφέρουν περισσότερη στήριξη. Κυρίως όμως απορροφούν τους κραδασμούς κατά το περπάτημα, κάτι απόλυτα ανακουφιστικό για τακούνια χωρίς φιάπα.

15749878_1616936891657239_245450483_n

Αποφύγετε τα πολύ σκληρά παπούτσια που δεν λυγίζουν όταν περπατάτε, διότι η καμάρα του ποδιού παραμένει άκαμπτη. Βέβαια ούτε και το άλλο άκρο είναι καλή ιδέα, ένα πολύ ευλύγιστο δηλαδή παπούτσι, οπότε θα πρέπει να βρείτε μια μέση λύση. Το μυστικό είναι όταν αγοράζετε τακούνια, να προτιμάτε εκείνα που το μπροστινό τους μέρος λυγίζει προς τα πάνω, ώστε να μην πέφτει όλο το βάρος του σώματος στο κουντεπιέ.

15778494_1616937044990557_1033718391_o

Προτιμήστε πιο χοντρό τακούνι. Σαφώς πιο αναπαυτικά σε σχέση με εκείνα που έχουν στιλέτο τακούνι! Κυρίως όμως μας δίνουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά, αφού λόγω του μεγαλύτερου όγκου του τακουνιού είναι πιο σταθερά και περπατάμε έχοντας καλύτερη ισορροπία. Το χοντρό τακούνι θα σας βοηθήσει να δείξετε όμορφη και θηλυκή, χωρίς να φοβάστε σε κάθε σας βήμα μην παραπατήσετε.

Μια ακόμη λύση είναι οι πλατφόρμες και γενικά τα παπούτσια με φιάπα. Οι πλατφόρμες απορροφούν περισσότερο τους κραδασμούς και βοηθούν να βαδίζουμε πιο γρήγορα και άνετα. Με τη φιάπα από την άλλη, το βάρος του σώματός μας κατανέμεται καλύτερα σε όλο το πόδι και όχι μόνο στο μπροστινό μέρος του. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ‘μειώνει’ τους πόντους του τακουνιού, με αποτέλεσμα να μπορούμε να φορέσουμε ψηλοτάκουνα και το όλο εγχείρημα να είναι λιγότερο επίπονο.

Λίνα Καλαντζή

You May Also Like