Αβοκάντο και εστραγκόν για τρομερό πρωινό!

Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.

Το πρωινό μας είναι ένα σημαντικό γεύμα μέσα στη μέρα μας, αφού μπορεί να μας δώσει δύναμη να ξεκινήσουμε τις δουλειές μας και μας χορταίνει, μέχρι το brunch ή το μεσημεριανό μας, το οποίο μπορεί να αργεί κάποιες μέρες, λόγω δουλειάς.

Αν στο πρωινό σου προσθέσεις σημαντικά φαγητά, που δίνουν βιταμίνες και ενέργεια, τότε απογειώνεις τον οργανισμό σου.

Φτιάξε τοστ, με σπαράγγια και αβοκάντο, για αποτοξίνωση και δύναμη!

Τι θα χρειαστείς:

Υλικά

  • 1 μικρό ώριμο αβοκάντο
  • ¼ φλιτζάνι μαγιονέζα ολόκληρου αυγού
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο εστραγκόν
  • 1 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • λευκό πιπέρι
  • 2 τσαμπιά φρέσκα σπαράγγια, κομμένα
  • 6 φέτες brioche
  • 60g φύλλα baby σπανάκι
  • 2 κουταλάκι λευκό ξύδι
  • 6 αυγά

Εκτέλεση

Τοποθετήστε το αβοκάντο, τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, το εστραγκόν και το κρεμμύδι στο μπολ ενός μικρού μίξερ.

Χτυπήστε μέχρι να γίνουν ένα. Εάν το μείγμα είναι πολύ παχύ, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό κάθε φορά και επεξεργαστείτε έως ότου θέλετε. Ρίξτε αλάτι και λευκό πιπέρι και βάλ’ τα σε ένα μπολ.

Κόψτε τα σπαράγγια κατά μήκος με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι ή αποφλοιωτή λαχανικών. Τοποθετήστε σε ένα μπολ και καλύψτε με βραστό νερό.

Αφήστε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Φρυγανίστε το brioche και τοποθετήστε το πάνω στα πιάτα σερβιρίσματος. Και βάλτε πάνω τα φύλλα σπανακιού.

Βράζουμε νερό. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέστε ξύδι στο τηγάνι.

Σπάστε ένα αυγό σε ένα φλιτζάνι και σύρετε στο νερό. Επαναλάβετε με άλλο αυγό. Μαγειρέψτε για 3 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί το λευκό του αυγού. Αφαιρέστε το αυγό με ένα κουτάλι με σχισμή και μεταφέρετε σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτα.

Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα αυγά. Τοποθετήστε το αυγό πάνω στο σπανάκι και γεμίστε το με σπαράγγια, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Σερβίρετε με πράσινη σάλτσα στο πλάι.

Άδραξε με όρεξη τη μέρα!

You May Also Like