Το body scrub που δεν πρέπει να λείπει από την ρουτίνα περιποίησης του χειμώνα

Η ενυδάτωση του σώματος είναι εξίσου σημαντική με αυτή του προσώπου ιδιαίτερα τον χειμώνα. Δεν πρέπει να την παραλείπουμε καθώς μπορεί να προσπαθούμε να ντυνόμαστε ζεστά προστατεύοντας έτσι την επιδερμίδα μας αλλά σίγουρα οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι αισθητές ιδιαίτερα για ορισμένα σημεία όπως τα χέρια που είναι συνεχώς εκτεθειμένα. Το μυστικό για ενυδάτωση βέβαια δε κρύβεται σε ακριβά προϊόντα περιποίησης αλλά σε αγνά υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας με τα οποία μπορούμε να φτιάξουμε το τέλειο απολεπιστικό σώματος. Πάμε να το δούμε, λοιπόν….

1111

Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη. Σε ένα βαθύ μπολ τοποθετείστε 2 κούπες λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και 1 κούπα αμυγδαλέλαιο. Ανακατέψτε τα υλικά με μια σπάτουλα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα και στη συνέχεια προσθέστε 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο grapefruit και 3 κ.σ. ξύσμα grapefruit. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά ένα ομοιογενές μίγμα. Αποθηκεύστε το μίγμα σε ένα στεγνό και καθαρό βάζο. Μπορείτε να εφαρμόζετε το scrub κατά τη διάρκεια που κάνετε μπάνιο κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις στο σώμα σας και να το ξεπλύνετε με άφθονο ζεστό νερό. Χάρη στο συνδυασμό του ελαίου και της ζάχαρης έχει διπλή δράση αφού απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα ενώ συγχρόνως ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα.

2222

Αν έχεις βαρεθεί τα προϊόντα του εμπορίου και θες να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, αυτή είναι η κατάλληλη ευκαιρία. Επέλεξε να πειραματιστείς με υλικά που έχεις στην κουζίνα σου φτιάχνοντας αυτό το scrub με την χαρακτηριστική γεύση και το άρωμα του grapefruit.

Ευθαλία Χρήστου

 

You May Also Like