Calzone σοκολάτα μπανάνα σε 30 λεπτά

Σοκολάτα! Δε μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτή… Είναι απαραίτητο κομμάτι της ζωής μας και σίγουρα δε μπορούμε να της αντισταθούμε..

Και επειδή και εγώ δε μπορώ να πω όχι στη σοκολάτα και θέλω συνέχεια να μασουλάω κάτι γλυκό αλλά δεν το έχω πολύ με την κουζίνα, ανακάλυψα μία πολύ εύκολη συνταγή που είναι απλά κόλαση…

Μιλάω φυσικά για το Calzone σοκολάτα μπανάνα δια χειρός Άκη Πετρετζίκη..

Πάμε να δούμε τη συνταγή!

Υλικά

  • 4 φύλλα κρούστας
  • 30 γρ. Βούτυρο
  • 30 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 200 γρ. Πραλίνα φουντουκιού
  • 2 μπανάνες
  • 8 μπισκότα βουτύρου (τα μπισκότα του Άκη)
  • 40 γρ. γάλα για άλειμμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη.

Στον πάγκο εργασίας τοποθετούμε 1 φύλλο κρούστας (από την στιγμή που ανοίξουμε το φύλλο πρέπει να είμαστε γρήγοροι για να μην ξεραθούν τα φύλλα)

Με ένα πινέλο το πασπαλίζουμε με βούτυρο και ρίχνουμε 1 πρέζα καστανή ζάχαρη.

Σκεπάζουμε με ένα φύλλο ακόμα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία  με τα υπόλοιπα φύλλα.

Δεν πασπαλίζουμε βούτυρο και ζάχαρη στο τελευταίο φύλλο.

Στην συνέχεια κόβουμε τα φύλλα στα 4, σε σταυρό, ώστε να έχουμε 4 μικρά παραλληλόγρμμα.

Με ένα κουτάλι τοποθετούμε 50 γρ. πραλίνα στο κέντρο του παραλληλόγραμμου.

Κόβουμε τη ½ μπανάνα σε φέτες και τη βάζουμε πάνω από την πραλίνα.

Σπάμε με τα χέρια μας από 2 μπισκότα και τα ρίχνουμε πάνω από τις μπανάνες.

Αλείφουμε με το γάλα το φύλλο περιμετρικά και το διπλώνουμε διαγώνια.

Τέλος, κλείνουμε τις άκρες της ζύμης γυρνώντας  προς την εσωτερική πλευρά ώστε να σχεδιάσουμε ένα καλτσόνε.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα 3 παραλληλόγραμμα.

Τοποθετούμε τα καλτσόνε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Αλείφουμε με το υπόλοιπο γάλα και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα καστανή ζάχαρη.

Ψήνουμε για 15 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

You May Also Like