Η διατροφή που φέρνει…αϋπνία!

Πολλές γυναίκες υποφέρουν από αϋπνίες. Το στρες της καθημερινότητας, το άγχος της επόμενης μέρας και η διατροφή σίγουρα παίζουν τον δικό τους ρόλο.

Τα αποτελέσματα είναι αισθητά στο πρόσωπό μας, αφού οι μαύροι κύκλοι μεγαλώνουν και εμείς δείχνουμε κάπως «κομμένες».

Τι κάνεις λοιπόν για να λύσεις αυτό το πρόβλημα;

Υπάρχουν τροφές που αν τις φάμε λίγο πριν τον ύπνο μας δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα, αφού μας κάνουν να…μετράμε προβατάκια για να κοιμηθούμε.

Εκτός από τον καφέ που σε πολλούς δημιουργεί υπερένταση, η σοκολάτα έχει επίσης την τάση να μας αφυπνίζει και να μην μας ηρεμεί.

Το γάλα, όσο και αν έλεγαν οι μαμάδες μας πως μας ηρεμεί πριν τον ύπνο, δημιουργεί αφύπνιση και αναταραχή στο στομάχι με αποτέλεσμα να νιώθουμε φούσκωμα και να μην μπορούμε να κοιμηθούμε.

Το πρόβειο γιαούρτι επίσης μας δυσκολεύει στον ύπνο, αφού οξύνει τα γαστρικά υγρά και μας δυσκολεύει στο να είμαστε ήρεμες.

Το βαρύ βραδινό, που σημαίνει κρέας. Αποφύγετε το κρέας στο βραδινό, ή φάτε πιο νωρίς το βραδινό σας. Το κρέας θέλει πολλές ώρες πέψης, με αποτέλεσμα να μένουμε ξύπνιες μέχρι να χαλαρώσει ο οργανισμός μας.

Τι πρέπει να κάνω για να κοιμηθώ νωρίς και χωρίς διακοπές;

Τρώω ένα ελαφρύ βραδινό. Μπορείτε να φάτε μια χορταστική σαλάτα, ή φρούτα, ή γιαούρτι με μέλι.

Ενυδατώνω πολύ καλά τον οργανισμό μου, ώστε να μην έχω ανάγκη νερού μέσα στον ύπνο μου.

Μπορώ αντί για κρέας να προτιμήσω να φάω ψάρι για βραδινό.

Πίνω χαμομήλι, ή κάποιο αφέψημα της προτίμησής μου που θα με χαλαρώσει. Αποφεύγω σε κάθε περίπτωση να πιω τσάι.

Απομακρύνω κάθε άσχημη σκέψη μόλις πέσω στο κρεβάτι. Το κρεβάτι είναι για να κοιμόμαστε, όχι για να σκεφτόμαστε! Από την επόμενη μέρα πάλι!!

Κοιμηθείτε την ώρα που θέλετε χωρίς σκέψη και ξεκουράστε τον οργανισμό σας σωστά. Για να πάρει ο εγκέφαλος μας την εντολή ότι πρέπει να ξεκουραστεί, πρέπει εμείς να την έχουμε δώσει και να έχουν τελειώσει τα «καύσιμα» στον οργανισμό μας, που σημαίνει φαγητό.

Κάντε τη σωστή διατροφή το βράδυ και κοιμηθείτε σαν…πουλάκι!

Κάτια

You May Also Like