Δροσερό cheesecake με πασχαλινά κουλούρια; Και όμως γίνεται!

Το Πάσχα μπορεί να πέρασε αλλά σίγουρα σου έμειναν πολλά φαγητά και γλυκά.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μας έμειναν πασχαλινά κουλουράκια, αφού κάθε φορά φτιάχνουμε πολλά και συνήθως δεν τα τρώμε όλα.

Τι κάνουμε όμως με αυτά τα κουλουράκια που περίσσεψαν; Να τα πετάξουμε είναι κρίμα, αφού οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν πρέπει να σπαταλάμε έτσι το φαγητό μας.. Οπότε τι μένει; Μα φυσικά να τα αξιοποιήσουμε.. Και πως θα γίνει αυτό; Μα φυσικά χρησιμοποιώντας τα ως βάση για κάποιο άλλο γλυκό και πιο συγκεκριμένα για ένα λαχταριστό και άκρως δροσερό cheesecake με μαρμελάδα της επιλογής σου.

Υλικά (για 6-8 άτομα)

  • 200 γρ. πασχαλινά κουλουράκια
  • 110 γρ. βούτυρο λιωμένο, όχι καυτό
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη για να γίνει σαντιγί
  • Μαρμελάδα της επιλογή σας (φράουλα ή κεράσι κατά προτίμηση)

Εκτέλεση

Προθέρμανε το φούρνο στους 180 C.

Θρυμμάτισε στο μπλέντερ τα κουλουράκια μέχρι να γίνουν κομματάκια, βάλτα σε μπολ και πρόσθεσε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.

Ρίξε το μείγμα σε φόρμα ή τσέρκι 20 εκ. δακτυλίδι και πίεσε το μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα.

Βάλε τη φόρμα στο φούρνο και ψήστο για 10 λεπτά.

Βγάλε τη βάση από τον φούρνο για να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Αφού κρυώσει, ανακάτεψε το τυρί κρέμα με τη σαντιγί και στρώσε τη γέμιση καλά μέσα στη φόρμα.

Βάλτο στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Στρώσε από πάνω τη μαρμελάδα και σέρβιρε.

You May Also Like