Γράφει η Πέννυ Αδάμου.
Όσο απομακρυνόμαστε από τις ηλιόλουστες μέρες τόσο μειώνονται τα επίπεδα της βιταμίνης d στον οργανισμό μας!
Αυτό μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, πόνους στις αρθρώσεις και ένα αίσθημα ατονίας συχνά πυκνά!
Για τον λόγο αυτό η διατροφή μας όσο φεύγει το καλοκαίρι πρέπει να αλλάζει.
Σταδιακά αφήνουμε τις σαλάτες πίσω μας και πάμε σε τροφές που θα μας δώσουν εκτός από καλλίγραμμο κορμί και συστατικά βασικά για την υγεία μας.
Για να έχεις παραπάνω βιταμίνη d και να λειτουργείς πάντα άψογα, πρέπει να έχεις φαγητά πλούσια σε αυτήν την τόσο πολύτιμη βιταμίνη.
Αν δεν είσαι λάτρης του κρέατος τότε να προτιμήσεις λιπαρά φρέσκα ψάρια. Ο σολομός που είναι πλούσιος και σε Ω3 είναι ότι ακριβώς χρειάζεσαι. Βάλτον στις σαλάτες σου ή στα μακαρόνια σου και απόλαυσε τον.
Το μοσχαρίσιο συκώτι είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη d. Μην το στερηθείς!
Αν δεν σου αρέσει το κρέας αλλά ούτε και το ψάρι, τότε βάλε στην καθημερινότητα σου τα αυγά. Ο κρόκος του αυγού μπορεί να έχει την φήμη ότι παχαίνει, όμως είναι πλούσιος σε καλά συστατικά μέσα σε αυτά και βιταμίνη d.
Θωράκισε τον εαυτό σου για τον χειμώνα που έρχεται! Προστάτευσε τον οργανισμό σου και νιώσε πάντα δυνατή!