Επιστρέψατε από τις διακοπές; Φάτε ακτινίδια!

Γράφει η Δήμητρα Δήμου.

Τεράστια τα οφέλη που έχει το ακτινίδιο, καθώς είναι πλούσιο σε κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία, ενώ διαθέτει περισσότερη βιταμίνη C σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο φρούτο. Κατά συνέπεια, η ύπαρξη πολλών βιταμινών καθιστά το ακτινίδιο ως το καλύτερο μέσο για την άμυνα κατά των μικροβίων. Να σημειωθεί πως απομακρύνει τον κίνδυνο θρομβώσεων στο κυκλοφορικό σύστημα και διασφαλίζει τη σωστή πέψη και την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου.

Μετά από όλα αυτά και σύμφωνα με τη Vogue India, η ομάδα διατροφής της Clínica Mira + Cueto συστήνει αυτό το φρούτο μετά από μια περίοδο υπερβολών όπως οι διακοπές, επειδή έχει ευεργετικές επιδράσεις σε γαστρεντερικό επίπεδο, βελτιώνοντας τη φλεγμονή της κοιλιάς που σχετίζεται με προβλήματα πέψης, δυσκοιλιότητα και αλλοίωση του μικροβιόκοσμου».

Τα ακτινίδια είναι πάντα μια καλή ιδέα, αλλά μετά από περιόδους υπερβολής, είναι ακόμη περισσότερο. Για το λόγο αυτό, η Clínica Mira + Cueto συμβουλεύει ακόμη και την κατανάλωση δύο τεμαχίων την ημέρα κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων.

Είναι χορταστικό χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στον έλεγχο των επιπέδων χοληστερόλης, που ενδεχομένως να είναι υψηλά από τις υπερβολές του καλοκαιριού.

Είναι ένα φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. «Μετά τις διακοπές, έχουμε εκτεθεί στον ήλιο σε υπερβολικό βαθμό, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των ελεύθερων ριζών, τις οποίες πρέπει να εξουδετερώσουμε για να ελέγξουμε τις οξειδωτικές διαδικασίες και τις διαδικασίες γήρανσης», εξηγούν οι ειδικοί στη Vogue India.

Η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C και άλλες βιταμίνες που ενισχύουν τις αντιμολυσματικές ιδιότητες το καθιστούν ένα φρούτο που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στην πρόληψη των ιογενών λοιμώξεων.

Έχει αποδειχθεί ότι τα ακτινίδια μπορούν, επίσης, να βελτιώσουν τη συναισθηματική μας ευημερία επειδή, μεταξύ άλλων, περιέχουν φυσικά μελατονίνη. Μάλιστα, η ειδικός σε θέματα ύπνου Theresa Schnorbach συνέταξε μια κατάταξη με τις καλύτερες τροφές για καλύτερο ύπνο (σε συνεργασία με την Emma-The Sleep Company) και τοποθέτησε το ακτινίδιο στη δεύτερη θέση, ειδικά αν τρώγεται μία ώρα πριν τον ύπνο και τακτικά κάθε βράδυ για ένα μήνα.

Επιπλέον, αρκετοί ειδικοί έχουν συνδέσει την έλλειψη βιταμίνης C με καταστάσεις κόπωσης και πνευματικής κόπωσης. Η υψηλή ποσότητα αυτής της βιταμίνης στα ακτινίδια βοηθά στην καταπολέμησή τους.
Η εποχή το επιτρέπει να προμηθευτούμε ακτινίδια και μην διστάσετε καθώς μας περιμένει δύσκολος χειμώνας!

 

Φωτό: Nati Melnychak, K8, Giorgi Iremadze, Tom Bullock (unsplash.com)

You May Also Like