Έρευνα- Η ιδανική ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί τον καφέ

Με μια πολύ περίεργη έρευνα θα ασχοληθούμε σήμερα στο elenifourli.com

Έχετε αναρωτηθεί πότε εσείς οι γονείς ποια είναι η ιδανική ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί να πίνει καφέ;;  Ποιο είναι το κακό που κάνει ο καφές στις μικρές ηλικίες;; Και ποια είναι η ιδανική ηλικία για να ξεκινήσουν να πίνουν αυτό το εθιστικό ρόφημα;;;

0001

Οι περισσότεροι ξέρουν ότι η καφεΐνη δεν είναι και τόσο αθώα.. ειδικά η υπερβολική ποσότητα μπορεί να προκαλέσει αϋπνία, πονοκεφάλους, έλλειψη συγκέντρωσης, ταχυκαρδίες κλπ. Έτσι λοιπόν κάτι τέτοιο στην ιδέα και μόνο ότι μπορεί να συμβεί σε ένα παιδί προφανώς και τρελαίνει τους γονείς..

Υπάρχουν και ισχυρισμοί ότι η πρόσληψη καφέ στην παιδική ηλικία έχει ως αποτέλεσμα την  παρεμπόδιση του ασβεστίου στον οργανισμό τους, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η σωστή τους ανάπτυξη… Ωστόσο υπάρχουν λίγα αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηριχθεί κάτι τέτοιο, ειδικά επειδή σε πολλές σκανδιναβικές χώρες, τα παιδιά αρχίζουν να πίνουν καφέ σε πολύ νεαρή ηλικία και απ’ ότι φαίνεται  μεγαλώνουν σωστά, είναι απολύτως υγιείς και συχνά πολύ ψηλά.

0002

Παρολαυτά οι ειδικοί λένε ότι σίγουρα δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσει ένα παιδί τον καφέ πριν τα 12 έτη.. ( εμένα και στα 12 νωρίς μου φαίνεται αλλά οκ).

Όπως υποστηρίζουν ο καφές είναι τελείως άχρηστος και περιττός σε ένα παιδί .. Τα παιδιά έχουν ήδη αρκετή ενέργεια χωρίς να χρειάζονται τον καφέ, αν και σύμφωνα με τους ειδικούς την καφεΐνη την παίρνουν ούτως ή άλλως από άλλα ροφήματα όπως  τσάι, ζεστή σοκολάτα κ.α.

Ελένη ♥♥

 

 

You May Also Like