Εσύ φτιάχνεις το ταπεράκι για τη δουλειά;

Το ταπεράκι έχει μεγάλη σημασία στη ζωή μας ήδη από τα φοιτητικά μας χρόνια! Μεγαλώνοντας λίγο ακόμα, όμως, είμαστε εμείς αυτοί που φροντίζουμε για το φαγητό στη δουλειά αλλά και στο σπίτι όταν σχολάσουμε.

Εννοώ… εσύ φτιάχνεις το ταπεράκι για την δουλειά από την προηγούμενη μέρα ή μερικές ημέρες πριν; Κι αν το κάνεις, πολύ καλά κάνεις. Είναι σημαντικό να ακολουθείς μια καλή, υγιεινή διατροφή, ειδικά όταν εργάζεσαι και ο οργανισμός σου απαιτεί συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά.

taper

Φτάνει, λοιπόν, Κυριακή και λες… τι θα φάω αύριο στη δουλειά;

Κι εκεί υπάρχουν αρκετές επιλογές:

  • Να φας κάτι από το fast food της γειτονιάς σου (χαλάς και χρήματα και δεν τη διατροφή σου)
  • Να μην φας τίποτα μέχρι να σχολάσεις (σίγουρα δεν κάνεις καλό στον οργανισμό σου)
  • Να φτιάξεις φαγητό από το προηγούμενο βράδυ (η σωστή επιλογή)

Ναι η σωστή επιλογή είναι να έχεις φτιάξεις κάτι, να το βάλεις στο ταπεράκι του και την επόμενη ημέρα να το απολαύσεις όταν κάνεις το διάλειμμα σου.

Έρευνες έχουν δείξει άλλωστε πως όταν έχεις βγάλει ένα πρόγραμμα για το τι θα φας και έχεις έτοιμο το φαγητό, μειώνεται το άγχος, αυξάνεται η επίδοσή σου στη δουλειά, ενώ ακολουθείς και μια πιο ισορροπημένη διατροφή.

duleia

Η διατροφή σου βελτιώνεται γιατί έχεις επιλέξει από πριν και συνειδητά τι θα φας και δεν είναι μια απόφαση της στιγμής, ούτε μια απόφαση βιαστική επειδή το στομάχι σου γουργουρίζει.

Κι έτσι στη δουλειά θα είσαι και χορτάτος και δεν θα έχεις τα νεύρα που σου προκαλεί η πείνα!

You May Also Like