Εύκολες, σπιτικές τορτίγιες με αλεύρι για τους λάτρεις του μεξικάνικου

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Αν είστε fans της μεξικανικής κουζίνας, τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε τις δικές σας σπιτικές τορτίγιες από αλεύρι. Μαλακές, πανεύκολες και πεντανόστιμες, και το κυριότερο: καλύτερες από οποιεσδήποτε θα αγοράσετε από το supermarket ή θα δοκιμάσετε έξω!

Πρόσφατα επισκεφθήκαμε με καλή παρέα ένα μεξικάνινο εστιατόριο και καθώς γέμιζα μία τορτίγια με διάφορα υλικά, πικάντικη σάλτσα και σάλτσα γιαουρτιού, σκέφτηκα ν’ αναζητήσω σχετική συνταγή. Τι πιο ωραίο, από ζεστές τορτίγιες στο τραπέζι και μια μεγάλη ποικιλία υλικών και sauces ώστε να τη γεμίσει ο καθένας με βάση τις προτιμήσεις του; Όταν διαπιστώσετε και την ευκολία, τότε σίγουρα θα δοκιμάσετε!

Υλικά

220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

20 γρ. σπορέλαιο

100 γρ. αλεύρι από καλαμπόκι

1 κ.γ. baking powder

1 κ.γ. αλάτι

130 γρ. χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Αρχικά, ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ. Έπειτα προσθέτουμε τα υγρά υλικά και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μαζί. Μόλις αρχίσει να δημιουργείται η ζύμη, τη δουλεύουμε με τα χέρια μας και σχηματίζουμε μία μπάλα. Καλύπτουμε τη ζύμη μας με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά έως 1 ώρα.

Μοιράζουμε τη ζύμη σε 4-5 στρογγυλές μπάλες και σε πάγκο εργασίας όπου έχουμε πασπαλίζει με ελάχιστο αλεύρι, ανοίγουμε με πλάστη μέχρι να γίνει πολύ λεπτή.

Μην σας απασχολεί αν δεν γίνει εντελώς στρογγυλή – επαγγελματική! Η homemade version δεν έχει ποτέ αψεγάδιαστο σχήμα!

Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Ψήνουμε για 30 δευτερόλεπτα περίπου την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα και είναι έτοιμες!

Ιδανικά καταναλώστε τις σπιτικές τορτίγιες σας επιτόπου. Αφήστε μόνο λίγο να κρυώσουν και σερβίρετε με ποικιλία υλικών για γέμιση (κοτόπουλο, χοιρινό, κιμάς, γαρίδες, γαλοπούλα, μαρούλι, αγγούρι, πιπεριές, κρεμμύδια, ντομάτες, πικάντικη σάλτσα, γιαούρτι, γουακαμόλε, κλπ).

 

You May Also Like