Η ευτυχία είναι ένα κομμάτι κέικ, συμφωνείτε;;;

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

“Happiness is a piece of cake” γράφει πάνω μια ωραία σπάτουλα για γλυκά, που πήρα δώρο σε μια φίλη…

Την παρατήρησε, τη στόλισε στο τραπέζι της και ξεκινήσαμε τις ερμηνείες! Τι εννοεί ο ποιητής με τη φράση αυτή, είναι κυριολεξία ή μεταφορά και άλλα πολλά…

Αφήσαμε τη σπάτουλα στην άκρη και πιάσαμε να φτιάξουμε σοκολατόσπιτα βάζοντας όλο μας το μεράκι, τη φαντασία και την τρέλα. Ανάμεσα σε σοκολάτες, ζαχαρωτά, ζελεδάκια, γλάσο, καραμελάκια, σοκολατάκια, πουράκια και ό, τι άλλο μπορεί να βάλει ένα ανθρώπινο μυαλό (προφανώς εξαρτημένο από τα γλυκά), περάσαμε ένα όμορφο, ανέμελο, εορταστικό απόγευμα.

Εκτός από περιττές θερμίδες πήρα το ερέθισμα να σκεφτώ και γράψω κάτι γι’ αυτή τη φράση λοιπόν…

Ευτυχία είναι ένα κομμάτι cake, συμφωνείτε; Εγώ απόλυτα! Να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο:

Ευτυχία είναι ένα κομμάτι κέικ σοκολάτας ή carot cake με μπόλικο γλάσο τυριού ή κέικ λεμόνι συνοδευόμενο από μια κούπα αχνιστό καφέ ή κέικ χριστουγεννιάτικο γεμιστό με κάστανο μαζί με μία κούπα ζεστή σοκολάτα! Ευτυχία είναι η μυρωδιά φρέσκου βούτυρου ή κανέλας ή πορτοκαλιού, που φέρνει χαμόγελα στα πρόσωπα των μικρών παιδιών όταν ανοίγει η πόρτα του φούρνου κι ένα λαχταριστό κέικ τους κλείνει το μάτι.

Αν πάρουμε τη φράση με τη μεταφορική της σημασία, “piece of cake”, λέμε όταν κάτι είναι πάρα πολύ εύκολο. Μας βοηθάει και ο φίλος μας ο Google σε αυτό:

piece of cake = ευκολάκι, λοιπόν…! Άρα η ευτυχία είναι κάτι πανεύκολο;

Είναι, όταν δεν ψάχνεις να τη βρεις στα μεγάλα και φανταχτερά πράγματα.

Είναι, όταν έχεις την καρδιά σου και τα μάτια σου ανοιχτά να τη συναντήσεις.

Είναι, όταν την αναγνωρίζεις σ’ ένα κομμάτι κέικ από τα χεράκια της γιαγιάς, μιας φίλης, των παιδιών που πειραματίστηκαν με ζάχαρη και αλεύρι, του ζαχαροπλαστείου της γειτονιάς με τους χαμογελαστούς ιδιοκτήτες.

Τόσο απλή είναι η ευτυχία, πραγματικά piece of cake.

Και μιας και φτιάξαμε πολλά γλυκά τις τελευταίες μέρες, τα οποία μοιραστήκαμε με πολύ κόσμο, μπορώ να πω ότι έχω να προτείνω μία συνταγή… Τη συνταγή της ευτυχίας!

Ρίχνετε σε βαθύ μπολ τα συστατικά της ευγνωμοσύνης, του σεβασμού και της θετικότητας, ανακατεύετε αρκετή ώρα και αδειάζετε προσεχτικά στο ταψί με γενναία ποσότητα εμπιστοσύνης κι αγάπης. Αλείφετε με ελπίδα και ψήνετε στη σωστή θερμοκρασία αυτοπεποίθησης και πίστης.

Το αποτέλεσμα είναι μια γενναιόδωρη δόση χαράς κι ευτυχίας, των οποίων το υπέροχο άρωμα ξεκουράζει τις αισθήσεις και γεμίζει το σώμα με δύναμη και θέληση για ζωή!

Όλα αυτά δοκιμάστε τα με φίλους και αγαπημένους. Το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο νόστιμο!

Καλά μαγειρέματα!

You May Also Like