Φόρα σωστά τη μάσκαρα

Εντάξει μπορεί και εσύ να είσαι σαν και εμένα και να μη βάφεσαι συνέχεια. Όμως μία μάσκαρα δε μπορεί. Τη φοράς πριν βγεις από το σπίτι, αφού η μάσκαρα είναι ένα από τα προϊόντα ομορφιάς που μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα σε κάνει να φαίνεσαι πιο ξύπνια, πιο ζωντανή και πιο εντυπωσιακή.

Όμως οι περισσότερες από εμάς δε ξέρουμε με ποιον τρόπο να χρησιμοποιήσουμε σωστά τη μάσκαρα μας ώστε να αποκτήσουμε όσο το δυνατόν πιο μεγάλες και σαγηνευτικές φλεβαρίδες. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια μυστικά που μπορούμε να το πετύχουμε, αρκεί να τα ακολουθήσουμε πιστά.

Μυστικό πρώτο: Ψαλιδάκι

Αν έχεις το ψαλιδάκι που «ανοίγει» το βλέμμα και χαρίζει τις βλεφαρίδες υπέροχη καμπύλη χωρίς να τις σπάει, χρησιμοποίησε το πριν βάλεις μάσκαρα. Για να το χρησιμοποιείς σωστά, σφίξε το χαμηλά στη βάση των βλαφαρίδων, απομάκρυνε το, σφίξε ξανά, απομάκρυνε το και σφίξε ξανά.

1439900311-fe5df232cafa4c4e0f1a0294418e5660Μυστικό δεύτερο: Τράβα γραμμή

Άλλο ένα μυστικό για να βάλεις σωστά τη μάσκαρα είναι πριν την απλώσεις να τραβήξεις μία γραμμή με σκούρο μολύβι στη ρίζα των βλεφαρίδων σου. Θα τις κάνει να δείχνουν πιο πυκνές και γεμάτες.

10Μυστικό τρίτο: Διάφανη πούδρα

Για να δώσεις περισσότερο όγκο στις λεπτές ή αραιές βλεφαρίδες, πέρασέ τες με διάφανη πούδρα πριν απλώσεις τη μάσκαρα. Εναλλακτικά, για πιο πυκνές και πλούσιες βλεφαρίδες μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ένα lash primer.

sam_2678Μυστικό τέταρτο: Κλασσικός τρόπος

Έχοντας τα βλέφαρα μισάνοιχτα, κράτησε το βουρτσάκι παράλληλα με τις πάνω βλεφαρίδες. Έπειτα πέρασε απαλά το βουρτσάκι από τη βάση ως τις άκρες των βλεφαρίδων, ενώ για να δώσεις στις βλεφαρίδες σου ακόμα μεγαλύτερο μήκος, πέρνα πρώτα με τη μύτη από το βουρτσάκι τις εξωτερικές βλεφαρίδες, επανάλαβε μερικές φορές και μετά συνέχισε περνώντας τις όλες. Επιμηκύνοντας τις εξωτερικές γωνίες από τις βλεφαρίδες σου θα κάνεις τα μάτια σου να δείχνουν πιο ανοιχτά. Περίμενε να στεγνώσει το πρώτο στρώμα της μάσκαρα και μετά βάλε άλλο ένα. Αν στις βλεφαρίδες σου έχουν ήδη σχηματιστεί γρομπαλάκια, πάρε ένα σπιράλ βουρτσάκι και απομάκρυνε τη μάσκαρα με περιστροφικές κινήσεις στις βλεφαρίδες.

asian-girl-mascara-147670433-1Απέφυγε να βάζεις διαφορετικές μάσκαρες. Χρησιμοποίησε μόνο μία μάσκαρα κάθε φορά που βάφεις τις βλεφαρίδες σου και επίσης μη βάζεις και βγάζεις πολλές φορές το βουρτσάκι στο μπουκαλάκι, αφού σπρώχνεις μέσα αέρα και δημιουργούνται γρομπαλάκια.

 

You May Also Like