Γιατί χάνεις δυσκολότερα κιλά όσο μεγαλώνεις;

Όσο μία γυναίκα μεγαλώνει καταλαβαίνει πως χάνει βάρος δυσκολότερα και παίρνει ευκολότερα. Έτσι προσέχει περισσότερο την διατροφή της για να μην συσσωρεύσει λίπος.

Όμως ποιος ο λόγος που συμβαίνει αυτό;

Ο μεταβολισμός επιβραδύνει όσο ο χρόνος περνά. Για τον λόγο αυτό μπορεί να παίρνεις ακριβώς τις ίδιες θερμίδες που έπαιρνες και παλαιότερα, όμως να αποκτάς παχάκια.

Αυτό σημαίνει πως περνώντας τα χρόνια πρέπει να προσέχεις περισσότερο και να τρως λιγότερο. Μόνο η διατροφή βέβαια δεν φτάνει.

Από τα 40 έτη και μετά η μυική μάζα αρχίζει και χάνεται σταδιακά. Αποτέλεσμα αυτού είναι να διατηρούμε τις θερμίδες που λαμβάνουμε και να τις μετατρέπουμε σε λίπος. Αυτό σημαίνει με απλά λόγια πως οι ασκήσεις που πρέπει να κάνεις, πρέπει να δυναμώνουν τους μύες σου.

Επέλεξε να κάνεις γυμναστική με αντιστάσεις για μεγάλη εκγύμναση των μυών και περισσότερη καύση λίπους.

Το λάθος που μπορεί να κάνει η κάθε γυναίκα μεγαλώνοντας είναι να μην προσέχει! Όσο μεγαλώνουμε και ωριμάζουμε, τόσο πρέπει να αγαπάμε και να φροντίζουμε τους εαυτούς μας. Με την σκέψη αυτή λοιπόν και έχοντας μεγάλη αγάπη για εμάς, οφείλουμε να μας προσέχουμε περισσότερο, όχι μόνο το πνεύμα μας, αλλά και το σώμα μας.

Αύξησε τον μεταβολισμό σου με τις σωστές ασκήσεις και προσπάθησε να λαμβάνεις λιγότερες θερμίδες κάθε μέρα. Το να διατηρήσεις το βάρος σου δεν είναι κάτι ακατόρθωτο.

Είναι εξαιρετικά εύκολο, έχοντας το σωστό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης!

Κάτια

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *