Γιατί δεν πρέπει να ζητάς συγγνώμη στη δουλειά;

Όταν είσαι σε μια δουλειά πρέπει να κρατάς συγκεκριμένο χαρακτήρα και υπάρχουν μερικά πράγματα που θα πρέπει να αποφύγεις ώστε να μπορείς να επικοινωνήσεις καλύτερα αλλά και να δείχνεις πιο επαγγελματίας.

Γιατί δεν πρέπει να ζητάς συγγνώμη στη δουλειά; Γιατί φαίνεσαι «μικρή», χωρίς αυτοπεποίθηση και ορισμένοι του εκλαμβάνουν ως δικαιολογία και δεν πιστεύουν σε… συγγνώμες!

Τι μπορείς, λοιπόν, να κάνεις;

Αντί για «συγγνώμη» βρες άλλες λέξεις για να το αντικαταστήσεις. Λέξεις όπως «θα γίνει», «θα το αλλάξω» είναι περισσότερο αποδεκτές.

Εν μέρει αναγνωρίζεις το λάθος αλλά δείχνεις αμέσως πρόθυμη να προχωρήσεις παρακάτω και να το διορθώσεις. Δείχνεις ότι μπορούν ξανά να σε εμπιστευτούν και ότι αναλαμβάνεις την ευθύνη αλλά και τον τρόπο για να διορθώσεις τα πράγματα.

Παράλληλα, όταν γίνεται ένα λάθος στη δουλειά, θα πρέπει να σκεφτείς και να προτείνεις μια εναλλακτική. Να είσαι ο άνθρωπος που δίνεις τις λύσεις και που δεν δημιουργεί περισσότερα προβλήματα.

Λιγότερες συγγνώμες, περισσότερα ευχαριστώ και περισσότερες πράξεις! Αυτές ποιος μπορεί να τις αμφισβητήσει; Κανείς!

Δώσε λύσεις, μη δημιουργείς προβλήματα και μην περιπλέκεις τα πράγματα. Φυσικά, αν χρειάζεται δεν είναι κακό να ζητήσεις συγγνώμη και γενικότερα να ξέρεις να «διαβάζεις» τον εργοδότη και τους συναδέλφους σου και να γνωρίζεις τι πρέπει να πεις, πότε και σε ποιον!

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *