Πώς αντιμετωπίζεται η επιλόχεια κατάθλιψη;;;

Αν και δεν το έχω ζήσει σε μένα προσωπικά..  έχει τύχει όμως να το δω σε οικογένεια, φίλες κλπ. και είναι πραγματικά μια πολύ δύσκολη κατάσταση για μια γυναίκα. Όλο αυτό που συμβαίνει μετά τον τοκετό, όλη αυτή η συναισθηματική δυσφορία είναι πραγματικά τραγική. Η γυναίκα αισθάνεται ότι χάνει τον εαυτό της.. και σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα δεν θέλει να αγγίζει ούτε το παιδί της..

Η κατάθλιψη μετά τον τοκετό συνήθως συνοδεύεται από το άγχος και την μεγάλη  εξάντληση. Συνήθως όλο αυτό συμβαίνει γιατί τότε αντιλαμβάνεται  τις υπερβολικές ευθύνες.. και σε συνδυασμό με την κούραση και την αϋπνία.. όλο αυτό της φαίνεται βουνό, με αποτέλεσμα να περνά απίστευτα δύσκολα το πρώτο διάστημα..

Και εδώ ερχόμαστε τώρα στην αντιμετώπιση… Όλα εξαρτώνται από το πως θα δουν την κατάσταση οι άλλοι που είναι γύρω από την γυναίκα και πάνω απ’ όλα ο πατέρας του παιδιού..

Ένα μεγάλο κομμάτι έρχεται σε αυτόν και πρέπει να είναι εκεί βράχος να το αντιμετωπίσει… Θα πρέπει να δείξει υπομονή και να έχει όρεξη για συζήτηση… Να δείχνει ενδιαφέρον για οποιαδήποτε δουλειά στο σπίτι και ειδικά με το νεογέννητο..

Μην ξεχνάτε ότι δεν πρέπει να μπαίνει πολύς κόσμος στο σπίτι γιατί θα υπάρξει ακόμα πιο έντονος εκνευρισμός … Καλό θα είναι να έχει δίπλα της  πολύ οικία της πρόσωπα που θα της δίνουν δύναμη, θα την βοηθούν,  θα την ξεκουράζουν και θα την κάνουν και να γελάει.. γιατί όχι…

Σε ακραίες περιπτώσεις σίγουρα μια ιατρική συμβουλή θα ήταν ότι καλύτερο..

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *