Γιουβέτσι με μοσχάρι για να «γλείφετε» τα δάχτυλά σας!

Για κάποιο λόγο αγαπώ την Πέμπτη. Είναι η μέρα που με εισάγει στο mood Σαββατοκύριακου και ψάχνω ιδανικές συνταγές για να φτιάξω!

Το γιουβέτσι είναι ένα φαγητό που αγαπούν σχεδόν όλοι και όποτε το φτιάχνουμε το σπίτι, δεν μένει ούτε πιάτο!

Μοιράζομαι μαζί σας αυτήν την υπέροχη συνταγή, αλά greca γιαγιά και ελπίζω να «γλείφετε» τα δάχτυλά σας!

Τι θα χρειαστείτε;

Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι ποντίκι ή σπάλα κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
500 γραμμάρια κριθαράκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
2 ντομάτες τριμμένες
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 φύλλο δάφνης
4 κόκκοι μπαχάρι
100 ml κόκκινο ή λευκό κρασί ξηρό
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο και αφού πάρει χρώμα, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κατόπιν, σβήνουμε με το κρασί, αφήνοντας να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά, 2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό και αφήνουμε για 90′ περίπου να σιγοβράσει και να μαλακώσει το κρέας.

Καβουρδίζουμε το κριθαράκι με 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σ’ ένα τηγάνι, ανακατεύοντάς το.

Βάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σ’ ένα πυρέξ ή σε ατομικά πήλινα σκεύη, βγάζουμε τη δάφνη και ρίχνουμε το κριθαράκι.

Ρίχνουμε 3-4 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 20′-30′ περίπου στους 180οC.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, σε περίπτωση που «τραβήξει» τα υγρά το κριθαράκι, συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό.

Έτοιμο το τραπέζι μας!!

Κάτια

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *