Γλυκιά κολοκυθόπιτα για γεύση και νοστιμιά

Το κολοκύθι είναι ένα από τα αγαπημένα μου λαχανικά. Συνδυάζεται εύκολα σε όλα τα φαγητά και δίνει σε κάθε πιάτο μας μια ιδιαίτερη νοστιμιά. Κολοκύθια γεμιστά, κολοκυθιά μέσα στο γιαχνί, κολοκύθια σαλάτα αλλά και κολοκυθόπιτα είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που μου έρχονται στο μυαλό…

Τις προάλλες και επισκεπτόμενη ένα φιλικό σπίτι δοκίμασα για πρώτη φορά γλυκιά κολοκυθόπιτα. Μπορώ να πω ότι απλά ξετρελάθηκα… Και φυσικά δεν έχασα χρόνο. Πήρα χαρτί και μολύβι και σημείωσα την πιο ωραία συνταγή που έχω δοκιμάσει τον τελευταίο καιρό και σας την παρουσιάζω..

Υλικά

  • 1 φύλλο κρούστας για γλυκά
  • 200 γρ. κίτρινη κολοκύθα
  • 1 κουταλάκι κοπανισμένα γαρίφαλα
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • 3/4 φλιτζ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλιτζ. Ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. Σταφίδα
  • Λάδι για άλειμμα των φύλλων
  • Αχνη ζάχαρη για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Παίρνουμε το εσωτερικό της κολοκύθας και το τρίβουμε στο μεγάλο τρίφτη. Το ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη και όταν γίνουν μίγμα, το αφήνουμε για μισή ώρα.

Αφαιρούμε τα υγρά που έχουν βγει και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.

Αλείφουμε το ταψί με λάδι και απλώνουμε τα 7 φύλλα λαδώνοντάς τα ένα ένα. Αδειάζουμε τη γέμιση, τη στρώνουμε, γυρίζουμε τα περισσεύματα των κάτω φύλλων ώστε να ακουμπούν πάνω στη γέμιση και βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα.

Χαράσουμε την επιφάνεια ελαφρά και ψήνουμε για 40’ στους 170° c. Τοποθετούμε το ταψί στην κάτω θέση του φούρνου.

Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

You May Also Like