Gourmet πρωινό: Porridge με μούρα στο πι και φι!

Αγαπάμε και προσέχουμε τον εαυτό μας και δεν δεχόμαστε τίποτα λιγότερο από ένα νόστιμο, gourmet πρωινό το οποίο θα μας κρατήσει μέχρι το επόμενο γεύμα μας, θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο μας και θα μας δώσει όλα τα θρεπτικά συστατικά!

Και αυτό το πρωινό είναι το πιο γρήγορο gourmet πιάτο, είναι διαιτητικό και είναι ιδανικό για να ξεκινήσεις τη μέρα. Ο Άκης Πετρετζίκης μας λέει τα βήματα κι εμείς τα ακολουθούμε πιστά.

Υλικά

  • 2 καρύδες
  • 70 γρ. νιφάδες βρόμης
  • 400 γρ. γάλα
  • 1 κ.σ. σπόρους τσία
  • ¼ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • μία πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. διάφορα μούρα
  • 4 βρώσιμα λουλούδια
  • 4 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση

Με ένα μαχαίρι σπάμε τις καρύδες στη μέση κατά μήκος. Τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, αναμειγνύουμε τη βρόμη με το γάλα. Αφού πάρουν βράση, μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει η βρόμη το γάλα, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τους σπόρους τσία, την κανέλα και το αλάτι.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και μοιράζουμε το μείγμα στις καρύδες.
Απλώνουμε τα μούρα πάνω από το porridge (χυλό) και διακοσμούμε με ένα λουλούδι κάθε καρύδα.
Τέλος, προσθέτουμε 1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου σε κάθε μπολ καρύδας και σερβίρουμε.

 

Καλημέρα!!

You May Also Like