Γεμάτη με αρώματα ώριμης μπανάνας και βουτύρου, με σπόρους ευζωίας και γεύση μοναδική, η μπανανόπιτα υπόσχεται να αποτελέσει το ιδανικό κολατσιό των παιδιών , αν δε της προσθέσεις και σιρόπι σοκολάτας τότε μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα φανταστικό γλυκό..
Και πως μπορεί να γίνει αυτό; Μα φυσικά ακολουθώντας τη συνταγή της Αργυρώς.
Υλικά Συνταγής
Για το κέικ
- 250 γραμ. Βούτυρο
- 3/4 φλ. μαύρη ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 κ.γλ. βανίλια υγρή ή κάψουλα βανίλιας
- 4 κ.σ. γάλα
- 3 μέτριες πολύ ώριμες μπανάνες
- 1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
- 1κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 2 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κ.σ. λιναρόσπορο (αλεσμένο)
- 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο
- 1 ½ φλ. σταγόνες ή ψιλοκομμένη σοκολάτα
Εκτέλεση
Για τη μπανανόπιτα με σοκολάτα, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Οι μπανάνες πρέπει να είναι πολύ ώριμες για να πολτοποιηθούν σωστά και μετρίου μεγέθους, όχι τεράστιες αλλιώς το μείγμα θα γίνει αραιό.
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη σόδα το μπέικινκ και ανακατεύουμε. Λιώνουμε τις ώριμες μπανάνες στο μίξερ με το γάλα. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ χειρός, να λιώσει η ζάχαρη. Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά να τα πίνει το μείγμα. Προσθέτουμε τον πουρέ μπανάνας ανακατεύοντας καλά καθώς και τους σπόρους.
Τέλος, ρίχνουμε τα στερεά υλικά, αλεύρι, σόδα και μπέικινκ και απαλά ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε την μισή σοκολάτα στο μείγμα.
Βουτυρώνουμε φόρμα δαχτυλίδι 22 ή 24 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη σοκολάτα στην επιφάνεια. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο χαμηλό φούρνο στους 150-160 ºC στον αέρα στην μεσαία σχάρα, για περίπου 55′, μέχρι να βγαίνει καθαρή από ζύμη ή λάμα ενός μαχαιριού από την καρδιά του γλυκού.
Αφήνουμε να γίνει χλιαρό προς κρύο το γλυκό. Το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι σοκολάτας τρυπώντας το γλυκό στην επιφάνεια με σουβλί για ποτίσει με το σιρόπι.
Αν ψήσετε σε αντιστάσεις, πάνω και κάτω, στην κάτω σχάρα για περίπου 1 ώρα και 10′ στους 170ºC.
Για το σιρόπι αρκεί να ακολουθήσετε τη συνταγή μας και θα έχετε στη στιγμή ένα υπέροχο σπιτικό σιρόπι σοκολάτας.