Ιταλική καπονάτα!

Η καπονάτα με μελιτζάνες είναι μία αυθεντική συνταγή κατευθείαν από τη Σικελία. Μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό, ως σάλτσα στα ζυμαρικά ή ως συνοδευτικό για το κυρίως πιάτο σας! Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα τυπικό μεσογειακό πιάτο με εντάσεις!

Υλικά

3 μελιτζάνες, φλασκές
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. ξίδι, λευκό
4 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
5 ντομάτες
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κόλιανδρο
αλάτι
πιπέρι


Για το σερβίρισμα

κάππαρη
ελιές
κακάο
κουκουνάρι, καβουρδισμένο

Εκτέλεση

Βάζουμε πάνω στη φωτιά ένα τηγάνι να κάψει.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια 3 εκ. και τις βάζουμε μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο να σοταριστούν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10 λεπτά.
Επειτα προσθέτουμε το ξίδι και τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να γλασάρει προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες σε κομματάκια 2 εκ. και τα μυρωδικά.
Βράζουμε για λίγα λεπτά και ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μια κουτάλα.
Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι.
Στο τέλος προσθέτουμε την κάππαρη, τις ελιές, το κακάο, το κουκουνάρι, ανακατεύουμε, και σερβίρουμε.

 

 

(πηγή: akispetretzikis.com)
 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *