Καλοκαιράκι = κοκτεϊλάκι! Φτιάχνουμε daiquiri classic και παραλλαγές!

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Καλοκαιράκι κι εκτός από βραδινό μπανάκι τι άλλο ταιριάζει και κάνει ομοιοκαταληξία; Καλοκαιράκι – πιες ένα ποτάκι ή καλύτερα κοκτεϊλάκι!

Τα καλοκαιρινά μαγαζιά έχουν την τιμητική τους αυτή την περίοδο κι εδώ στην ωραία μας Χαλκίδα έχουμε πολλές επιλογές για ποτό – summer edition σε απόλυτα καλοκαιρινό περιβάλλον, έως και πάνω στο κύμα! Μόνο που… παρατηρείται έλλειψη γνώσης ρε παιδιά… Ζητάς ένα daiquiri (τι πιο ξακουστό για τέτοια εποχή) και σου απαντάνε “δε φτιάχνουμε”…! True story, ήμουν μπροστά και συνέβη σε ένα από τα top (τουλάχιστον από άποψη τοποθεσίας) καλοκαιρινά μαγαζιά της πόλης… Πιείτε όμορφη θέα με μπυρίτσα λοιπόν!

Το σημερινό άρθρο αφιερωμένο στη φίλη που έμεινε με την επιθυμία λοιπόν και θ’ ακολουθήσουν κι άλλα σχετικά, μήπως αρχίσουν να μας διαβάζουν και φτιάξουν κανένα ποτό της προκοπής!

Αρχικά να μιλήσουμε για τα coctails… Συνδυασμοί γεύσεων, εντυπωσιακά ποτήρια, χρώματα, αρώματα, μυρωδικά κι ευφάνταστα υλικά, τριμμένος πάγος, frozen εκδοχές, η απόλυτη τάση για τη βραδινή μας έξοδο! Οι εκπαιδευμένοι bartenders ξέρουν ν’ αναδεικνύουν την προσωπικότητα και το μυστήριο πίσω από κάθε coctail…

Classic Daiquiri συνταγή από εδώ (link)

Υλικά για ένα ποτό:

1 κουταλιά της σούπας λευκή ζάχαρη ή 20 ml σιρόπι ζάχαρης

25 ml φρέσκος χυμός lime

50 ml λευκό ρούμι

Για την εκτέλεση θα χρειαστούμε πολύ πάγο και ένα σέικερ για κοκτέιλ ή ένα βάζο με καπάκι:

Βάζουμε τη ζάχαρη σε στο σέικερ ή στο βάζο με καπάκι και στύβουμε μέσα τον χυμό lime. Προσθέτουμε το ρούμι και τον πάγο. Ανακινούμε ζωηρά για περίπου 15 δευτερόλεπτα. Σουρώνουμε σε ποτήρι Martini. Cheers!

Daiquiri φράουλα συνταγή από εδώ (link)

Υλικά για ένα ποτό:

40 ml λευκό ρούμι

15 ml φρέσκος χυμός lime

1 κουταλάκι του γλυκού μαύρη ζάχαρη

3-4 φράουλες και πάγο

Για την εκτέλεση βάζουμε σε σέικερ τις φράουλες και τη ζάχαρη και πατάμε καλά με το γουδοχέρι. Προσθέτουμε πάγο, το ρούμι και το lime και χτυπάμε. Σουρώνουμε σε ένα παγωμένο ποτήρι για κοκτέιλ και διακοσμούμε με μία φράουλα στο χείλος του ποτηριού.

Daiquiri φράουλα frozen παραλλαγή, συνταγή από εδώ (link)

Υλικά για ένα ποτό:

1 κουταλιά της σούπας λευκή ζάχαρη ή 20 ml σιρόπι ζάχαρης

25 ml φρέσκος χυμός lime

4 φρέσκες φράουλες

5 ml λικέρ Maraschino

60 ml λευκό ρούμι

1 φλιτζάνι θρυμματισμένο πάγο

Για την εκτέλεση θα χρειαστούμε ηλεκτρικό μπλέντερ, στο οποίο ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λικέρ Maraschino, το λευκό ρούμι, τον χυμό lime, τις φράουλες και τον πάγο.

Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει smooth, σερβίρουμε σε ποτήρι Martini και… Cheers!

Και για την ιστορία:

Οι απαρχές του Daiquiri βρίσκονται πίσω στις αρχές του 20ού αιώνα, όταν ο Αμερικανός μηχανικός Jennings Cox ταξίδεψε στην Κούβα για την αποπεράτωση κάποιων έργων υποδομής. Εκεί, έβλεπε τους ντόπιους εργάτες να αναμιγνύουν το ρούμι με διάφορα υλικά (μεταξύ των οποίων και καφέ) και αποφάσισε να πειραματιστεί και ο ίδιος, ξεκινώντας από το πάντρεμα με εσπεριδοειδή. Η πρώτη του επιτυχημένη συνταγή αποτελούνταν από ρούμι, λεμόνι και ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο (πηγή εδώ – link).

Είδατε πόσο εύκολο ήταν; 

You May Also Like