Το καλύτερο αυγό-sandwitch

Σημείωση: Δεν θα έλεγα ότι είμαι κακή μαγείρισσα.. απλά οι μεγάλες συνταγές με φρικάρουν ..και από τα βιβλία μαγειρικής θα φτιάξω  μόνο την  συνταγή με την  ωραία φωτογραφία… Μου αρέσει να μαγειρεύω όμως,  απλά καθημερινά πράγματα ..και για τους φίλους μου..και για τον εαυτό μου…

Έπεσε στα χέρια μου μια εύκολη συνταγή ..και πολύ νόστιμη..

Από την food blogger Deb Perelman που είναι γνωστή για την απλότητα των συνταγών της… θα φτιάξουμε το καλύτερο αυγό-σάντουιτς… του κόσμου.. Χρειάζονται λιγότερα από 5 λεπτά και θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι..

01

02

Θα χρειαστούμε

2 φέτες ψωμί (της επιλογής σας)

1 με 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο ή λάδι

1ή 2  αυγά

Αλάτι –πιπέρι

1 φέτα τυρί κίτρινο

Προαιρετικά

Τριμμένο μπέικον ή ότι άλλο βάζετε στην ομελέτα σας

Βάζουμε το ψωμί σε μια φρυγανιέρα- τοστιέρα… Ζεσταίνουμε ένα τηγανάκι… Χτυπάμε ένα αυγό ή και τα δυο  με ½ κουταλάκι του γλυκού νερό. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι…. Λιώνουμε το βούτυρο στο τηγάνι μας  ή ψεκάζουμε με λάδι. Ρίχνουμε τα αυγά και τα περιστρέψουμε ώστε να καλύψουν το τηγάνι, σα να φτιάχνουμε μια λεπτή κρέπα.  Αμέσως γεμίζουμε με το τυρί και ότι άλλο θέλουμε να βάλουμε πάνω από το τυρί.

Ένα μόνο αυγό θα είναι έτοιμο  σε 1 έως 1½ λεπτό. Δύο αυγά σε 2 λεπτά. Αναδιπλώνουμε  το μέρος του αυγού που βρίσκεται πιο κοντά σε μας πάνω από το τυρί. Αφήνουμε το διπλωμένο αυγό με το  τυρί για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Έτοιμο!

03

Καλή όρεξη!

Ελένη ♥♥

 

You May Also Like