Κάνε καλή εντύπωση στο πρώτο ραντεβού

Smiling couple having tea outdoors

Το πρώτο ραντεβού και γενικά η πρώτη ενύπωση είναι ακριβώς αυτό που λέμε «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός».

Το να περιμένεις το πρώτο ραντεβού μπορεί να είναι πολύ συναρπαστικό, αλλά είναι τόσα πολλά που μπορούν να πάνε στραβά. Με μια καλή πρώτη εντύπωση όμως, μπορείς να κάνει όλες τις αναποδιές να ξεπεραστούν.

Αν λοιπόν ετοιμάζεσαι να βγεις πρώτο ραντεβού και είσαι ήδη αγχωμένη ακολούθησε τις συμβουλές που σου δίνουμε παρακάτω και να είσαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά!

Συμβουλή πρώτη, φέρσου με άνεση

Το να είσαι άνετη θα σε κάνει να «κερδίσεις» πόντους. Και τι εννοούμε με αυτό; Το ότι φοράς κάτι άνετο και συνάμα ελκυστικό σε κάνει και εσένα νιώθεις καλά με τον εαυτό σου και άρα αυτό να βγαίνει προς τα έξω. Φυσικά δεν εννοούμε να φορέσεις τη φόρμα σου και το αθλητικό σου αλλά να φορέσεις κάτι που θα χρειάζεται να το φτιάχνεις όλη την ώρα, ή κάτι που θα σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα.

Συμβουλή δεύτερη, δώσε προσοχή στη στάση του σώματος σου

Είναι σημαντικό να προσπαθείς να μην καμπουριάζεις καθώς μπορεί να δείξει αδιαφορία από τη μεριά σου και δεν το θες. Το να κάθεσαι με την πλάτη στητή σε κάνει να φαίνεσαι ψηλότερη αλλά δείχνει και αυτοπεποίθηση, γεγονός που σε κάνει να φαίνεσαι ελκυστικότερη.

shutterstock_162886001Συμβουλή τρίτη, κάνε κομπλιμέντα

Ναι, καλά άκουσες. Το να κάνεις ένα-δύο κομπλιμέντα βοηθάει στο να νιώσει καλύτερα και ο συνοδός σου. Άλλωστε τόσο χρόνο ξόδεψε και εκείνος προκειμένου να ετοιμαστεί. Οπότε βρες κάτι ειλικρινές και πρωτότυπο να πεις και να είσαι σίγουρη ότι θα το εκτιμήσει δεόντως. Πρόσεχε μόνο μήπως από τον ενθουσιασμό σου το παρακάνεις και φανείς «εύκολη» ή πολύ ενθουσιασμένη.

Couple toasting champagne glasses at restaurant table

Συμβουλή τέταρτη, μάθε να ακούς

Το να ακούς τι σου λέει ο συνοδός σου είναι πολύ σημαντικό, όπως επίσης και το να διατηρείς οπτική επαφή. Μπορείς να γνέφεις σε συμφωνία ή σε διαφωνία, αλλά και να χαμογελάς. Να ξέρεις ότι αυτή η διακριτική γλώσσα του σώματος θα δείξει πως πραγματικά ακούς. Αλλά πρόσεχε μην το παρακάνεις γιατί μπορεί να αισθανθεί άβολα. Και επίσης, φρόντισε όταν του κάνεις μία ερώτηση, να μην το διακόψεις αλλά να περιμένεις να ολοκληρώσει την απάντησή του.

the-first-date-rule-i-always-breakΣυμβουλή πέμπτη, δείξε ενδιαφέρον

Το πρώτο ραντεβού σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις πολλές ερωτήσεις στο συνοδό σου. Οι ερωτήσεις πέρα από το με τι ασχολείται και ποια είναι τα ενδιαφέροντά του, μπορεί να σχετίζονται με τα χόμπι του, την οικογένεια του και τους ταξιδιωτικούς προορισμούς που θέλει να επισκεφτεί. Δείξε του με τον τρόπο σου ότι θέλεις να μάθεις για τη ζωή του και δε βγήκες μαζί του από αγγαρεία.

Young Couple At Restaurant

Συμβουλή έκτη, διασκέδασε

Κοίτα να είσαι χαμογελαστή και χαρούμενη. Μη σκέφτεσαι εκείνη την ώρα τι έγινε το πρωί στη δουλειά σου ή γιατί τσακώθηκες με τη μαμά σου. Βγάλε όλη σου τη θετική διάθεση και θα έχεις σίγουρα καλά αποτελέσματα. Α, και μην αρχίζεις να αναφέρεσαι στον πρώην σου και να τον κατηγορείς κτλ κτλ.

 

Συμβουλή έβδομη, σωστοί τρόποι

Όταν το πρώτο ραντεβού φτάνει στο τέλος να ευχαριστήσεις τον συνοδό σου. Να θυμάσαι τους τρόπους σου σε όλη τη διάρκεια του ραντεβού σου, και να προσέχεις με το αλκοόλ! Ε, δε θες πρώτη φορά ο άνθρωπος να σε σέρνει μέχρι το σπίτι σου ή ακόμα χειρότερα να σε βάλει σε ταξί και μετά να γίνει άφαντος.

 

You May Also Like