Καθαρίστε έξι αντικείμενα στο σπίτι με αλάτι

Είναι γνωστό ότι το αλάτι έχει τη μαγική δυνατότητα να κάνει και το πιο άνοστο φαγητό…το πιο νόστιμο, αρκεί να προσθέσεις μέσα σε αυτό λίγη ποσότητα.

Όμως πως θα σας φαινόταν αν σας έλεγα ότι πέρα από τη μαγειρική χρήση του το αλάτι έχει τη δυνατότητα να καθαρίζει και αντικείμενα που υπάρχουν στο σπίτι μας και που έχουμε σηκώσει πολλές φορές τα χέρια ψηλά, επειδή δε μπορούμε να βρούμε τρόπους καθαρίσματός τους.

Ναι καλά ακούσατε. Το αλάτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός από το φαγητό και στον καθαρισμό έξι αντικειμένων που υπάρχουν μέσα στο σπίτι.

Παλιά τηγάνια από σίδερο

Ξεκινήστε βρέχοντας το τηγάνι, ρίξτε του χοντρό αλάτι και τρίψτε το με ένα σφουγγάρι. Αφήστε το μίγμα πάνω στο τηγάνι για 10 λεπτά και έπειτα ξεπλύντε το και το παλιό σκουριασμένο τηγάνι σας…έγινε σαν καινούργιο.

odigia44Λεκέδες από καφέ

Φτιάξτε μια πάστα από απορρυπαντικό πιάτων και αλάτι και έπειτα τρίψτε την κούπα σας με το μείγμα που φτιάξατε και δείτε την πάλι να γυαλίζει.

Θαμπό ξύλο κοπής

Κόψτε το λεμόνι στη μέση, ρίξτε αλάτι στην επιφάνεια του ξύλου και αρχίστε να τρίβετε με το μισό λεμόνι.  Μόλις τελειώσετε ξεπλύνετε, σκουπίστε με χαρτί κουζίνας και έτοιμο το ξύλο κοπής σας. Σα να το αγοράσατε μόλις.

xylo-kopisΛεκέδες από ιδρώτα

Βουτήξτε ένα σφουγγάρι σε ένα μπολ το οποίο έχετε γεμίσει με ζεστό νερό και έχετε ρίξει μέσα σε αυτό τέσσερις κουταλιές της σούπας αλάτι. Τρίψτε τους λεκέδες με το μείγμα και δείτε τους λεκέδες από τον ιδρώτα να εξαφανίζονται.

poso-suxna-prepei-na-plenete-xeria-sentonia-eswrouxa.w_hrΒουλωμένος νιπτήρας

Μια φορά το μήνα ή και πιο συχνά ρίχνετε στον νιπτήρα 1/2 φλ. λευκό ξίδι, 1 φλ. μαγειρική σόδα και 1 φλ. αλάτι και αφήνετε το μείγμα να δράσει για 10 λεπτά. Ρίξτε στο τέλος και 2-3 ποτήρια ζεστό νερό και ο νιπτήρας σας είναι και πάλι σαν καινούργιος.

ants-666x399Εξαφανίζει τα μυρμήγκια

Ρίξτε αλάτι έξω από τις μπαλκονόπορτές σας και τα παράθυρά σας και γλιτώσατε μία και καλή..

 

You May Also Like