Αν κάποια στιγμή έτυχε να βρεθείτε στο Παρίσι ίσως περάσατε κι εσείς μια βόλτα από το Rose Bakery.
Ένα υπέροχο μέρος με αρτιστίκ διάθεση που σερβίρει πρωινό, μεσημεριανό και τσάι, το τελευταίο με τη συνοδεία ολόφρεσκων κέικ, που εξαφανίζονται σε χρόνο dt.
Ένα από αυτά τα κέικ θα σας παρουσιάσω και στο σημερινό άρθρο, το οποίο συνδυάζει το γλυκό με την ξινή-αλμυρή κρέμα κάνοντας τον ουρανίσκο μας να «τρελαίνεται».
Υλικά για στρογγυλή φόρμα 23 εκ.
- 4 αυγά
- 225 gr ζάχαρη
- 300 ml ηλιέλαιο
- 9 μεσαία καρότα τριμμένα στο λεπτό
- 300 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 150 gr ψιλοκομμένα καρύδια
Γλάσο
- 125 gr ανάλατο βούτυρο αγελάδος, σε θερμ. Δωματίου
- 250 gr τυρί κρέμα, σε θερμ. Δωματίου
- 1/2 κ.γ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας
- 50-75 gr ζάχαρη άχνη (ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλετε)
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Καλύψτε τη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί.
Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, αλλά χωρίς να γίνουν πολύ λευκά.
Ρίξτε σιγά σιγά το λάδι και συνεχίστε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμη. Ανακατέψτε στο μίγμα τα καρότα, το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν και ρίξτε τελευταία τα καρύδια.
Γεμίστε τη φόρμα με το μίγμα και ψήστε για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι ένα μαχαίρι που θα βυθίσετε στο κέικ να βγει καθαρό.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα πριν το βάλετε στην πιατέλα και το καλύψετε με το γλάσο.
Για το γλάσο, χτυπήστε το βούτυρο με το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο και προσθέστε τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Απλώστε το γλάσο με μια σπάτουλα.
Το κέικ διατηρείται στο ψυγείο για 4-5 μέρες.