Κολοκύθια με κιμά για γεύση και αποτοξίνωση!

Γράφει η Πέννυ Αδάμου.

Ευκαιρία για νέες συνταγές που θα μας ευχαριστήσουν όλους! Η αποτοξίνωση συνεχίζεται και τα κολοκυθάκια είναι εξαιρετικά αποτοξινωτικά!

Βρείτε λίγο χρόνο για μια συνταγή…λατρεία!

Αν είσαι vegetarian, φτιάξε τα κολοκύθια με κιμά σόγιας!

Υλικά:

κολοκυθάκια
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (ή σόγια)
3 κ.σ. ρύζι
μισό βιτάμ 125-150γρ.
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1 αυγό
1 λεμόνι
γιαούρτι

Εκτέλεση:

Πλένουμε και ξύνουμε τα κολοκυθάκια εξωτερικά με ένα μαχαίρι και τα τρυπάμε στην μέση.

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τον άνηθο, το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε.

Βάζουμε το μείγμα μέσα στα κολοκύθια πατώντας τα ελαφριά.

Βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι από πάνω και τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά χωρίς νερό να σοταριστούν με το βούτυρο.

Μετά καλύπτουμε με νερό μέχρι να καλυφθούν τα κολοκύθια.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και τα ψήνουμε για περίπου 50-60 λεπτά μέχρι να δέσει το ζουμί.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε μέσα. Περιμένουμε να πάρει μια βράση για 2 λεπτά και το κατεβάζουμε από την φωτιά.

Σερβίρονται απαραιτήτως με γιαούρτι!

Υπέροχη συνταγή για τέλειο γεύμα!

You May Also Like