Κοτόπουλο cacciatore (κατσιατόρε)

Η λέξη κατσιατόρε στα ιταλικά σημαίνει κυνηγός και γίνονται με λαγό ή με κοτόπουλο, όπως η σημερινή συνταγή. Στα παραδοσιακά πιάτα προστίθεται, ότι έφερναν οι κυνηγοί μαζί τους μετά από το κυνήγι, όπως μανιτάρια, κρεμμύδια, πιπεριές κτλ! Πάμε να δούμε αυτή τη νόστιμη και χορταστική συνταγή!

Υλικά

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πορτοκαλί
200 γρ. μανιτάρια champignon
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. θυμάρι
500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
250 γρ. σπαγγέτι, high protein
1 πρέζα μπούκοβο
400 γρ. ντομάτα, τριμμένη


Για το σερβίρισμα

50 γρ. τυρί light, τριμμένο
βασιλικό
πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια, τα βάζουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε. Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και σοτάρουμε 15-20 λεπτά για να ψηθούν καλά και να καραμελώσουν.
Αφαιρούμε τα λαχανικά σε ένα μπολ και τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα.
Μεταφέρουμε τα λαχανικά στο τηγάνι με το κοτόπουλο, προσθέτουμε το μπούκοβο, τη ντομάτα, 1 κουτάλα της σούπας από το νερό που βράζουν τα σπαγγέτι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά.
Παράλληλα σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι και τα σπαγγέτι. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Μεταφέρουμε τα σπαγγέτι στο τηγάνι και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό για να απορροφήσουν τη σάλτσα.
Σερβίρουμε με τυρί light, βασιλικό, πιπέρι και ελαιόλαδο.

 

 

(πηγή: akispetretzikis.com)

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *