Λαχταριστό Εκμέκ

Αχ τι πάθαμε… Είπαμε ότι μετά το Πάσχα θα κόψουμε λίγο τα γλυκά ..αλλά όταν βρίσκω τέτοιες ωραίες συνταγές..είναι δύσκολο και να αντισταθώ ..αλλά και να μην τις μοιραστώ μαζί σας μέσα από το elenifourli.com

Συνταγή…

Χωρίζετε ½ κιλό κανταΐφι σε 3 μέρη, αφού πρώτα το έχετε ανοίξει καλά. Αλείφετε ένα ταψί με βούτυρο και βάζετε το πρώτο μέρος του φύλλου αλλειμένο με βούτυρο. Κατόπιν το δεύτερο πάλι με βούτυρο και το τρίτο ομοίως. Ραντίζετε την επιφάνεια με βούτυρο ( θα χρειαστείτε 2 πακέτα βούτυρο). Ψήνετε στους 175 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.

Όταν κρυώσει καλά το σιροπιάζετε με καυτό και δεμένο σιρόπι από ένα πακέτο ζάχαρη, 3 φλιτζάνια νερό, 1 κουταλάκι τσαγιού κανελογαρύφαλο, λίγο λεμόνι και κονιάκ. Κόβετε 1 και ½ φλιτζάνι ασπρισμένα και καβουρντισμένα αμύγδαλα σε κομματάκια. Βάζετε τα μισά στο γλυκό και αφήνετε να κρυώσει. Ετοιμάζετε σαντιγί με 2 κουτιά κρέμα γάλακτος, και την απλώνετε στο κανταΐφι. Ρίχνετε και τα υπόλοιπα αμύγδαλα και είναι έτοιμο!!!

0001

Το πιο εύκολο , νόστιμο και ελαφρύ εκμέκ που έχετε φάει ποτέ..

ΥΓ. Mπορείτε να προσθέσετε και μια στρώση κρέμα patisserie..όπως επίσης να βάλετε τριμμένο φιστίκι αντί για αμύγδαλο..

Καλή όρεξη…

Ελένη ♥♥

You May Also Like