Γράφει η Πέννυ Αδάμου.
Δεν γίνεται να μιλάμε για σωστή διατροφή, χωρίς να έχουμε τις σωστές συνταγές για σαλάτα.
Ο σολομός είναι ό,τι καλύτερο στην διατροφή μας, αφού δίνει πολλά χρήσιμα συστατικά στον ανθρώπινο οργανισμό και μας προστατεύει!
Οι σαλάτες είναι ιδανικές για δίαιτα, πρέπει όμως να είναι και χορταστικές.
Έτσι σήμερα ας φτιάξουμε φαρφάλες με καπνιστό σολομό και ας απολαύσουμε το τέλειο πιάτο μας!
Υλικά:
- 250 γρ. φαρφάλες
- 100 γρ. καπνιστό σολομό σε κομματάκια
- 6-7 λιαστές ντομάτες χοντροκομμένες
- 1 κ.σ. κάπαρη
- 3 αγγουράκια τουρσί σε φέτες
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Για το dressing
- 3 κ σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ σ. γιαούρτι
- 3 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κουρκουμά
- κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Βράζουμε al dente τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα αγγούρια, τον άνηθο, τις λιαστές ντομάτες, τον σολομό και την κάπαρη.
- Για το dressing: Χτυπάμε όλα τα υλικά για ένα λεπτό με το σέικερ. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν τα υλικά.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες να κρυώσει.
- Σερβίρουμε πασπαλισμένη με κεφαλοτύρι.
Έτοιμη η σαλάτα μας!