Μανιταρόπιτα με πιπεριές Φλωρίνης!

Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.

Αν είστε και εσείς λάτρεις των μανιταριών, τότε έχετε δοκιμάσει σίγουρα πολλές συνταγές. Εκτός από τις κλασικές συνταγές τότε ήρθε η ώρα να πειραματιστείτε λίγο περισσότερο.

Η πίτες είναι αγάπη σας; Εγώ που δεν θα έλεγα ότι μου αρέσουν πάρα πολύ, δοκίμασα μανιταρόπιτα και ξετρελάθηκα!

Πήρα την συνταγή και φυσικά την δοκίμασα, πριν σας την δώσω να την δοκιμάσετε και εσείς! Απλά υλικά, οικονομικά και εύκολη εκτέλεση!

Πάμε να δούμε:

Υλικά:

2 μεγάλες (περίπου 300γρ) πιπεριές Φλωρίνης
2 μεγάλες (περίπου 250γρ) πιπεριές πράσινες
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά πορτοκαλί
2 μεγάλα (περίπου 280 γρ) κρεμμύδια ξερά
1 τεμάχιο (περίπου 400 γρ) πράσο
12 τεμάχια (730 γρ) μανιτάρια λευκά
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Σκόρδο σκόνη
Λίγο δεντρολίβανο
1 δόση ζύμη κουρού

Εκτέλεση:

Όλα τα υλικά τα κόβουμε λωρίδες. Σοτάρουμε με λίγο λάδι τις πιπεριές, μετά από 2′-3′ προσθέτουμε το πράσο και τα κρεμμύδια και μόλις μαραθούν προσθέτουμε τα μανιτάρια και τον μαϊντανό.

Ανακατεύουμε και πρόσθετουμε αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο και σκόρδο σε σκόνη. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα.

Λαδώνουμε το ταψί ή το πυρέξ, στρώνουμε ένα φύλλο (χοντρό), βάζουμε τη γέμιση την οποία έχουμε στραγγίξει από τα υγρά. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, κλείνουμε τις άκρες και ψήνουμε για περίπου 30′ στις αντιστάσεις στους 180°.

Έτοιμες!!

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *