Μικρά tips – Πως θα πετύχουμε τέλεια γεύση στα γλυκά μας χωρίς ζάχαρη και αλεύρι..

Γράφει η Ελένη Φούρλη.

Σας είπα ότι τελευταία το έχω ρίξει στην υγιεινή διατροφή;;; Μην γελάτε.. μπορεί να μην διαρκέσει πολύ αυτή η αναλαμπή.. αλλά ότι κάνουμε για τον οργανισμό μας ακόμα και για λίγο, μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά..

Σήμερα λοιπόν θα μοιραστώ μαζί σας κάποια tips, για να αποφεύγουμε την ζάχαρη στα γλυκά, να μην μας λείπει στη γεύση … και έτσι να παίρνουμε και λιγότερες θερμίδες και να είναι και πιο υγιεινά και για εμάς και για τα παιδιά μας..

Με τι λοιπόν μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη;;;

Πουρές μήλου

Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε..

Δοκιμάστε άγλυκη σάλτσα μήλου ή πολτοποιημένα βρασμένα μήλα για φυσική γλυκιά γεύση. Θα γλιτώσετε περίπου 650 θερμίδες ανά φλιτζάνι συγκριτικά με τη ζάχαρη.

Eπιπλέον, το άρωμα και η υγρασία του μήλου ταιριάζουν τέλεια με κέικ και  μπισκότα.

Αναλογία: 1:1 Επειδή όμως, σε αντίθεση με τη ζάχαρη, η σάλτσα μήλου είναι πιο υγρή, θα πρέπει να μειώσετε λίγο τα υγρά που θα βάλετε στο γλυκό.. ( νερό ή γάλα).

Με τι μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αλεύρι;;;

 Πουρές από φασόλια

Ξεχάστε τα γλυκά που ξέρατε μέχρι τώρα και χρησιμοποιούσατε αλεύρι.. Πάμε τώρα να αποφύγουμε την γλουτένη και τις περιττές θερμίδες κάνοντας κάτι διαφορετικό..

Χρησιμοποιήστε μαύρα ή και λευκά φασόλια αντί για αλεύρι για να φτιάξετε brownies ή κέικ ταψιού.

Η πρωτεΐνη που περιέχουν θα κάνουν το γλυκό σας ακόμα πιο χορταστικό. Αναλογία: 1:1 (π.χ. 1 φλιτζάνι αλεύρι αντιστοιχεί σε 1 φλιτζάνι πουρέ φασολιών).

Αποτέλεσμα: Όχι γλουτένη .. όχι θερμίδες..

ΥΓ. Αν σας φαίνεται κάπως ο πουρές φασολιών… μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι με αλεύρι αμυγδάλου.. Είναι πολύ πιο υγιεινό και γευστικό..

 

Φωτογραφίες Pixabay

You May Also Like