Muffin με σοκολάτα για τον απογευματινό σου καφέ!

Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.

Έρχεται η ώρα για το απογευματινό καφεδάκια και μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε μάφιν με σοκολάτα και μάλιστα χωρίς μίξερ!

Κάτι εύκολο, νόστιμο και πολύ απλό που θα απογειώσει τον απογευματινό καφεδάκι σου.

Πάμε να δούμε πόσο εύκολο μπορεί να είναι!

Υλικά:

90γρ βούτυρο αγελαδινό φρέσκο

110γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

280γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150γρ ζάχαρη

30γρ κακάο σε σκόνη (άγλυκο)

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ


1/2 κ.σ. σόδα μαγειρική

1/2 κ.γ. αλάτι

300μλ γάλα φρέσκο με λίγο ξύδι ή χυμό λεμόνι (1 κ.σ.) ή ξινόγαλα

1 αβγό μεγάλο

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180oC.

Ετοιμάστε τα ταψάκια μάφιν με τα ειδικά χαρτάκια.

Λιώστε τη μισή ψιλοκομμένη σοκολάτα με το βούτυρο στη φωτιά ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Σε ένα μεγάλο μπoλ ανακατέψτε το αλεύρι τη ζάχαρη το κακάο το μπέικιν και το αλάτι (αν βάλετε).

Σε ένα άλλο μπoλ χτυπήστε ελαφρά το αβγό με το γάλα (με το λεμόνι) και το εκχύλισμα βανίλιας.

Ρίξτε τα υγρά υλικά (γάλα, αβγό, λιωμένη σοκολάτα βούτυρο) στα ξηρά υλικά και ανακατέψτε καλά με μια μαρίζ (σπάτουλα). Μην πολύ-ανακατέψετε γιατί θα χαλάσει η υφή tων μάφιν. Προσθέστε και την ψιλοκομμένη σοκολάτα.

Μοιράστε το μίγμα σας με τη βοήθεια ενός κουταλιού μέσα στις φόρμες και ψήστε για περίπου 20 λεπτά. Καλύτερα να τσεκάρετε στα 18 ώστε να μην τα παραψήσετε.

Αφήστε τα κεκάκια να κρυώσουν 5 λεπτά πριν τα βγάλετε από τις φόρμες και καταναλώστε τα αμέσως κατά προτίμηση!

Eίστε έτοιμες! Καλή απόλαυση!

You May Also Like