Μύθοι για την ηλιοθεραπεία που όλοι πιστεύουμε!

Το ΣΚ θα πας θάλασσα;; Και θα κάνεις ηλιοθεραπεία;; Θέλει μεγάλη προσοχή και αυτό φυσικά το γνωρίζεις ήδη. Η ηλιοθεραπεία είναι το αγαπημένο χόμπι πολλών και μπορούμε να κάθονται με τις ώρες κάτω από τον ήλιο…

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί μύθοι για την ηλιοθεραπεία που ορισμένες φορές γίνονται επικίνδυνοι όταν τους ακολουθούμε ως αλήθειες!

Ποιοι είναι οι μύθοι για την ηλιοθεραπεία;

gialia

Αν δεν καώ πώς θα μαυρίσω;
Λάθος, λάθος, λάθος! Το κοκκίνισμα σημαίνει υπερβολική έκθεση στη UV ακτινοβολία και σημαίνει πως ήδη έχει γίνει βλάβη στο δέρμα σου. Για να μη σχολιάσουμε τον πόνο και το ξεφλούδισμα μετά!

Ο ήλιος καίει 12-3
Όχι, ο ήλιος καίει όλη μέρα. Συγκεκριμένα, η υπεριώδης ακτινοβολία Α, που είναι υπεύθυνη για τη γήρανση, τις κηλίδες κλπ. είναι σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Απ’ την άλλη, η υπεριώδης ακτινοβολία Β, που ευθύνεται για το μελάνωμα, παρουσιάζει διακυμάνσεις. Εσύ πρέπει να παίρνεις τα μέτρα σου και για τις δύο, όλες τις ώρες!

Μέσα στο νερό δεν με παίρνει ο ήλιος

magio
Ακόμη ένας μύθος! Δεν γλιτώνεις από τον ήλιο. Κι επειδή δεν το νιώθεις καθώς είσαι μέσα στο νερό, είσαι σε κίνηση, δροσίζεσαι, δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει.

Το έγκαυμα θα το συνειδητοποιήσεις το βράδυ, όταν ξαφνικά θα νιώθεις το δέρμα σου ζεστό. Αυτό οφείλεται στο ότι χρειάζεται χρόνος έως ότου ενεργοποιηθούν οι αισθητήριοι μηχανισμοί του δέρματος, που μας «ενημερώνουν» για τη δερματική βλάβη του εγκαύματος.

Γιατί να βάλω αντηλιακό στη σκιά;
Η ηλιακή ακτινοβολία αντανακλάται από το νερό, την άμμο, τα τζάμια και όλες τις λείες επιφάνειες, ενώ τα δέντρα και οι ομπρέλες δεν απορροφούν τελείως την ηλιακή ακτινοβολία. Ακόμη και τα σύννεφα δεν μπορούν να την απορροφήσουν. Γι’ αυτό και στην σκιά, βάζουμε αντηλιακό!

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *