Νόστιμο παστίτσιο με σπανάκι…

Μμμ… σα να κρύωσε λίγο έξω ε; Και τι δεν θα ‘δινα για ένα ζεστό και απολαυστικό πιάτο φαγητό.. Τι να μαγειρέψω όμως ώστε… και να χορτάσω, και να τραφώ υγιεινά, αλλά και να το απολαύσω;

Την ιδέα μου την έδωσε το διαδίκτυο. Μια φίλη μαγείρεψε παστίτσιο με σπανάκι και ανέβασε φωτογραφία στο facebook.. Το έκανε και η μάνα μου αυτό το φαγητό και πολύ μου άρεσε… αν και βέβαια έχω τόσα χρόνια να το φάω.

3511m

Παστίτσιο με σπανάκι (μπορούμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένο κολοκυθάκι), αντί για κιμά.. Κατά τ’ άλλα το πιάτο μπορεί να μαγειρευτεί είτε με την κλασική συνταγή ή και με παραλλαγές. Για παράδειγμα μπορούμε αντί για τα χοντρά μακαρόνια να βάλουμε ταλιατέλες ή πένες ή λαζάνια ή και κανελόνια.

6_77

haloumi-spinach-broccoli-pasticcio-19771_l

pasticcio-vegetariano-5_1e46_5252

penes-me-spanaki-kai-3-turia

Παρακάτω σας έχω μια συνταγή για παστίτσιο με ταλιατέλες και σπανάκι, ενώ αντί για την κλασική μπεσαμέλ χρησιμοποιεί μια μπεσαμέλ γιαουρτιού που είναι πιο υγιεινή και πιο διαιτητική.

Υλικά:

  • 1/2 κ. σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πακ. ταλιατέλες
  • 2  γιαούρτια
  • 1 αυγό για την γέμιση και 2-3 αυγά για την μπεσαμέλ
  • Διάφορα τυριά
  • 2 γεμάτες κουταλιές μαργαρίνη
  • Αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση: 

  1. Αρχικά, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το  σπανάκι.
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το σοταρισμένο σπανάκι, με διάφορα τριμμένα τυριά που έχουμε στο ψυγείο (γκούντα, παρμεζάνα, φέτα κτλ) και 1 αυγό για να δέσουν τα υλικά μας. Πολύ ωραίο γίνεται και αν προσθέσετε τυρί  σε κρέμα. Το μείγμα μας ολοκληρώνεται με λίγο αλάτι και πιπέρι.
  3. Βράζουμε τις ταλιατέλες 5-6 λεπτά περίπου σε αλατισμένο νερό (θα υπολογίσετε το μισό σχεδόν χρόνο κανονικού βρασίματος). Αφού τις σουρώσουμε  τις περιχύνουμε με ζεστό βούτυρο (μαργαρίνη) και ανακατεύουμε να πάει παντού.
  4. Ετοιμάζουμε παράλληλα τη μπεσαμέλ γιαουρτιού. Ανακατεύουμε 2 γιαούρτια με 2-3 αυγά. Τόσο απλό!!
  5. Σε ένα πυρέξ στρώνουμε μια στρώση ταλιατέλες, μετά το μίγμα με το σπανάκι, μια ακόμη στρώση ταλιατέλες και τελειώνουμε με την μπεσαμέλ γιαουρτιού.
  6. Ψήνουμε στους 200 περίπου βαθμούς στο αερόθερμο ώσπου να ροδίσει.

Καλή μας όρεξη λοιπόν!!!

You May Also Like