Ο #1 λόγος για να μιλάς στον εαυτό σου στο γυμναστήριο!

Λίγο, πολύ όλοι μιλάμε στον εαυτό μας και αυτό είναι λυτρωτικό. Μας αρέσει να λέμε δυνατά τις σκέψεις μας, να τις ακούμε, να μαλώνουμε με τον εαυτό μας και όλα αυτά φωναχτά. Γιατί ποιος δεν μιλά με τον εαυτό του;

Οι περισσότεροι το κάνουν είτε το παραδέχονται είτε όχι. Πόσες φορές έχεις κάνεις διαλόγους ολόκληρους στο κεφάλι σου; Λοιπόν, δεν είσαι psycho!

Το να μιλάς στον εαυτό σου κάνει καλό στην ψυχική σου υγεία. Σε χαλαρώνει, αποβάλλει την ένταση που έχεις μέσα σου και στο τέλος σε κάνει να νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου. Τώρα οι έρευνες λένε πως πρέπει να μιλάς στον εαυτό σου και στο γυμναστήριο. Εντάξει, ίσως όχι πολύ δυνατά για να μην αποσπάσεις την προσοχή του διπλανού σου που κάνει διάδρομο, αλλά έστω ψιθυριστά.

Γιατί πρέπει να μιλάς στον εαυτό σου στο γυμναστήριο;

Γιατί σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Medicine & Science of Sports & Exercise, το να σκέφτεσαι θετικά και να λες ενθαρρυντικά πράγματα στον εαυτό σου, αυξάνει κατά πολύ την αντοχή σου.

Κι έτσι θα κάνεις την άσκηση να φαίνεται λιγότερο δύσκολη και θα νιώσεις ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα. Όλα είναι στο μυαλό και όσο χαζό κι αν σου φαίνεται ξεκίνα να το κάνεις practice.

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *