Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις το μαρούλι στο ψυγείο

Τι χειρότερο να ανοίγεις το ψυγείο σου και να αντιλαμβάνεσαι ότι το μαρούλι έχει χαλάσει; Η αλήθεια είναι πως το να το διατηρείς φρέσκο όλη την εβδομάδα είναι δύσκολο κι αν εσύ θέλεις να το βάζεις στις σαλάτες σου, τότε θα πρέπει να το αποθηκεύεις σωστά.

Πώς να βάζεις το μαρούλι στο ψυγείο ώστε να διατηρηθεί καλύτερα; Μπορεί να το αγοράζεις και να το αφήνεις με τη σακούλα του, όπως ακριβώς το αγόρασες. Αλλά αυτό δεν είναι το trick.

Αντί να αφήνεις τα λαχανικά, όπως έχουν ή να τα μεταφέρεις σε άλλη πλαστική σακούλα, υπάρχει κι άλλη λύση.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να αγοράσεις ένα «κουτί» αποθήκευσης για το ψυγείο και να βάλεις μέσα τα λαχανικά σου. Τα βήματα είναι απλά.

Αφού αγόρασες το κουτί, μπορείς να βάλεις από κάτω δύο στρώσεις με χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, τοποθέτησε το μαρούλι σου ή όποιο λαχανικό θέλεις και μετά βάλε άλλο ένα διπλό layer με χαρτί από πάνω.

Και voila, αυτό ήταν! Έτσι, το μαρούλι στο ψυγείο σου θα παραμείνει φρέσκο για μια ολόκληρη εβδομάδα επειδή το κουτί του δίνει περισσότερο χώρο για να αναπνεύσει και το χαρτί το βοηθά να απορροφήσει όλη την πρόσθετη υγρασία από τα φύλλα.

Αν, λοιπόν, ψάχνεις έναν τρόπο για να σώσεις τα λαχανικά σου και να διατηρούνται φρέσκα για μερικές ημέρες ακόμη αυτό είναι το πιο εύκολο τρικ. Και είναι και οικονομικό. Τι άλλο θέλεις;;

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *